i7 4790K ve GTX 1050 Ti Darboğaz yapar mı?

serkansevinctav

Hectopat
Sistem:
Anakart: H81h3-M7
Ekran kartı: GTX 1050 Ti
İşlemci: i7 4790K
RAM: 4x2 Dual 8 GB Total 1600MHz
PSU: Termalitake 500 +80 Plus

Sorunum şu CPU ve GPU kullanımı %30/%40 seyirlerinde. FPS oyuncusuyum. İnanılmaz takılmalar donmalar ve FPS kayıpları yaşıyorum bu yüzden normalde bencmark testlerini izlediğimde kimse böyle düşük kullanımlar almıyor. Sorunum Anakarttan olma ihtimali nedir? Format attım bütün güncellemeleri oyun içi oyun dışı yaptım driverlar güncel ama sorunumu bir türlü çözemedim yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Tamamen donanımsal İki şık var ya RAM tarafından bir sıkıntı var ya da Anakart tarafından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece cs go oynuyorum bugün başka bir bilgisayarda denedim sonuç aynı %30 %50 ekran kartı kullanımım sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ısılarım normal bütün driverlar güncel acaba çok düşük ayarlarda oynuyorum ihtiyacı kadarınımı gösteriyor bana o zaman bencmark teslerinde düşük ayarlarla oynadıklarında nasıl %90 %100 arası gpu kullanımı alıyor millet lütfen şunu bir çözüme kavuşturun herşeyi denedim herşeyi ama işlemci kullanımı 40-50 ekran kartı kullanımı 40-50 darboğaz desem birinden birinin 100 e vurması lazım sorunumu bir türlü bulamadım tek değişmediğim RAM ler kaldı sizce ram kaynaklı olabilirmi ?
Sisteminde sorun yok. CS GO işlemci ağırlıklı oyun, düşük ayarlarda ekran kartının o seviyede olması gayet normal. i7-2600K ve GTX 960'lı sistemimden ekran görüntüsü atıyorum.
1111111.png

Sadece cs go oynuyorum bugün başka bir bilgisayarda denedim sonuç aynı %30 %50 ekran kartı kullanımım sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ısılarım normal bütün driverlar güncel acaba çok düşük ayarlarda oynuyorum ihtiyacı kadarınımı gösteriyor bana o zaman bencmark teslerinde düşük ayarlarla oynadıklarında nasıl %90 %100 arası gpu kullanımı alıyor millet lütfen şunu bir çözüme kavuşturun herşeyi denedim herşeyi ama işlemci kullanımı 40-50 ekran kartı kullanımı 40-50 darboğaz desem birinden birinin 100 e vurması lazım sorunumu bir türlü bulamadım tek değişmediğim RAM ler kaldı sizce ram kaynaklı olabilirmi ?
FPS limiti varsa dediğin doğru CS GO da FPS limitini açan bir komut varsa bilen yazarsa deneyip öğrenebilirsin. Ben CS GO oynamadığım için bir şey diyemicem.

Sistem:
Anakart: H81H3-M7.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti.
İşlemci: i7 4790K.
RAM: 4x2 Dual 8 GB Total 1600MHz.
PSU: Termalitake 500 +80 Plus.

Sorunum şu CPU ve GPU kullanımı %30/%40 seyirlerinde. FPS oyuncusuyum. İnanılmaz takılmalar donmalar ve FPS kayıpları yaşıyorum bu yüzden normalde bencmark testlerini izlediğimde kimse böyle düşük kullanımlar almıyor. Sorunum anakarttan olma ihtimali nedir? Format attım bütün güncellemeleri oyun içi oyun dışı yaptım driverlar güncel ama sorunumu bir türlü çözemedim yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Tamamen donanımsal iki şık var ya RAM tarafından bir sıkıntı var ya da anakart tarafından.

Nedir sonuç merek ettim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı