i7 4790K ve GTX 980 Ti Sistemde Yüksek RAM Kullanımı

burakgoksu

Decapat
Uzun aramalarımın sonucunda Recep Baltaş'ın "Windows ile Arızalı RAM Tespiti" videosuna kadar geldim fakat sorunun bambaşka bir şey olduğunu düşünüyorum.

PC'mi açtığım zaman RAM load bölümü %25-30'larda açılıyor, arka planda hiç bir uygulama vs çalışmamakta PC güncelleştirmelerine kadar kapalılar. PC'yi bu şekilde açtıktan sonra restart atıyorum bu sefer %16'da çalışıyor fakat hiçbir şeye dokunmadığımda bile RAM dolumu başlıyor ve 1 saatlik sürecin arkasından PC %25'lere çıkıyor akabinde herhangi bir program çalıştırdığımda oyun vs gibi bu yükleme 75'lere hatta 2 saatlik süren bir oyun serüvenininden sonra RAM yüklemesi %95'lere kadar yükseliyor ve oyun oynanmayacak hatta herhangi bir dosya bile açamayacak hale geliyor.

RAM'lerim Kingston HyperX Beast 8x2 GB olarak toplamda 16 GB'lardır. Fakat PC'ye restart attığımızda her şey eski haline geri donuyor ve aynı olayları tekrar yaşamaya başlıyoruz. Bu arada PC'ye formatta atılmıştır aynı sorun devam etmektedir.

RAM'lerimin resmini sayfaya ekleyeceğim. PC özelliklerim ise;
  • Anakart= MSI Z97a Gaming 6
  • İşlemci= 4790K
  • Ekran kartı= GTX 980 Ti
  • Güç kaynağı= CX750
  • RAM'lerim= Kingston HyperX Beast 8*2 GB
Bana bu konuyla ilgili çözümlerinizi belirtirseniz gerçekten çok memnun olurum şimdiden herkese teşekkürler dilerim.
01e21bbf-13a8-4ba8-b6a3-4ca3a20579b1.jpg 2a6e7785-1426-483f-921b-64aaf6e7fc53.jpg 54fdc6c0-4c63-4b06-bd44-0f5d9c4cf216.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben donanımsal olduğunu düşünmüyorum sorunlu bir BIOS sürümü de olabilir. BIOS sürümünüzü kontrol edin, güncel değilse güncelleyin son olarak statik elektrik boşaltım işlemi yapın. BIOS'ta RAM miktarı düzgün görüntüleniyor ise RAM'lerinizde fiziksek olarak sorun yok demektir kendi fikrimce. Windows 10 1809 sürümünü kurun sürücüleri Windows tarafından kurulmasını sağlayın. Umarım sorununuz çözülür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı