İ7 4790K ve GTX970 Sisteme 600W PSU Yeterli mi?

Sinoplee

Hectopat
Daha fazla  
  • GSKILL 8GB DDR3 1600MHz RAM
  • İntel Core i7 4790K 1150 4GHz işlemci
  • MSI GTX 970 TIGER GDDR5 4 GB 256 bit Ekran Kartı
  • Gigabyte Z97-HD3 1150 DDR3 3100 MHz (O.C) Anakart

Herkese merhaba. Bu sisteme 650W PSU yeterli mi? 'Şu parça uyumsuz' dediğiniz noktaları belirtirseniz sevinirim. (Biraz acemiyim de. :) )

sistem.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bütçen ne kadar? Sisteme hdd eklememişsin. 650w bir psu o sistemi besleyecektir fakat seçtiğin kasa+psu pek güvenilir bir marka değil. Bu sistemi tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 98859
HDD ye sahip olduğumdan eklemedim, belirtmemişim benim hatam . Bütçem 3600-3700 civarı . Bu sistem kafama yattı. Teşekkürler.

HDD ye sahip olduğumdan eklemedim, belirtmemişim benim hatam . Teşekkürler
Fiyatını toplam fiyattan çıkarırsın zaten en altta ekledim sisteme. @Skywalker13'ın mesajında belirttiği sistemde gayet iyi bir sistem. Bende benzer bir sistemi kullanıyorum. Fakat arada bir uçurum var 4790k ile 4460 arasında 600Tl civarında fark var, neredeyse iki katı. Skylake'lar piyasaya girip yaygınlaşırsa belki biraz fiyatlarda hareketlenme olur.
Diğer bir önemli nokta ekran kartı modelinizi msi tercih edecekseniz gamingden yana kullanmanız. Asus gtx 970 strix veya gigabyte g1'de tercih edebilirsiniz.

Fiyatını toplam fiyattan çıkarırsın zaten en altta ekledim sisteme. @Skywalker13'ın mesajında belirttiği sistemde gayet iyi bir sistem. Bende benzer bir sistemi kullanıyorum. Fakat arada bir uçurum var 4790k ile 4460 arasında 600Tl civarında fark var, neredeyse iki katı. Skylake'lar piyasaya girip yaygınlaşırsa belki biraz fiyatlarda hareketlenme olur.
Diğer bir önemli nokta ekran kartı modelinizi msi tercih edecekseniz gamingden yana kullanmanız. Asus gtx 970 strix veya gigabyte g1'de tercih edebilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İzniniz olursa bir sorum olacak. İ7 4790K dan Skylake işlemci ye geçmeye gerek var mı?Donanım bilgim azdır ama ben fazla fark olacağını sanmıyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İzniniz olursa bir sorum olacak. İ7 4790K dan Skylake işlemci ye geçmeye gerek var mı?Donanım bilgim azdır ama ben fazla fark olacağını sanmıyorum.
Yeni nesil işlemci, yeni mimari, tabii ki artıları vardır. Fakat şu an bulunduğu fiyata değeceğini düşünmüyorum. https://www.technopat.net/2015/08/10/intel-skylake-platformu-ve-core-i5-6600k-incelemesi/ linkteki inceleme videosundan gerekli bilgileri edinebilirsiniz. 30. dakikadan sonra diğer işlemcilere göre performans yorumlaması yapıyorlar. Sistemi ne amaçla kullanacaksınız bilmiyorum. Fakat 4790k da 4590 da sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.

• GSKILL 8GB DDR3 1600MHz RAM
  • İntel Core i7 4790K 1150 4GHz işlemci
  • MSI GTX 970 TIGER GDDR5 4 GB 256 bit Ekran Kartı
  • Gigabyte Z97-HD3 1150 DDR3 3100 MHz (O.C) Anakart
Herkese merhaba. Bu sisteme 650W PSU yeterli mi? 'Şu parça uyumsuz' dediğiniz noktaları belirtirseniz sevinirim. (Biraz acemiyim de. :) )

Eki Görüntüle 98853
Belirttiğin sisteme 600w PSU yetecektir. Bu siteden toplıyacağınız sisteme gerekli olan PSU değerini öğrenebilirsiniz.
Cooler Master Power Supply Calculator

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı