i7 4790Kve GTX 970 Tabanlı Sistem Donma Sorunu

Tevfik Fikret

Hectopat
Daha fazla  
Herkese Merhaba,

Yeni topladıgım sistemde oyunlarda donma sorunu yaşıyorum. Oyunlar Lol , CS go da oyun içinde 1-2 saniye dönüyor ve düzeliyor bu yaklaşık 15 dk da bir oluyor. Bilgisayarda far cry4 de var fakat onda herhangi bir donma sorunu olmadı. Oyun kaliteleriyle alakası yok denetim.

Sistem:
  • Intel 4790k CPU
  • MSI GTX970 4g
  • 8GB RAM
  • Msi z97 gaming 5 anakart
  • 120GB SSD
  • 2TB HDD
  • 700W PSU
  • Sumo y kasa
  • CPU soğutucu da var
  • Bilgisayar sıcaklığı normal

Son düzenleyen: Moderatör:
@Tevfik Fikret
Aynı sorunu bende yaşıyordum ama bir çaresi var,benim PC mde dikey eşitleme kapalı iken ultrada 80-100 fps alıyorum ama bakıyorum ki ara sıra fps fena düşüyor bende MSI Afterburner dan izediğimde ekran kartının ısındığını ve CS:GO nun saçma sapan sıcaklıkları tehlikeli bulduğu için GPU nun kullanımını ve MHz ini düşürüyo sizde MSI afterburner dan izleyin bakalım GPU kullanımı azalıyorsa demekki ısındığını düşünüp sistemin kullanımını azaltıyordur çünkü bende bu sıkıntı oluyor ve şuan en güncel geforce 355.60 sürücüsünü kullanıyorum eğer dediğim gibi ise dikey eşitlemeyi açın ve fps iniz sabitlensin bu sayede GPU kullanımı düşecektir ve ısınma olmasada CS:GO sıkıntı vermiyecektir siz MSI afterburner la kontrol edip bana dönün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…