I7-4960X işlemci hala alınır mı?

corllaps

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Tİ GDDR6X i7 3930K 8+8 1600mhz ram
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar elimde ASUS P9x79 Pro anakart ve i7-3930K işlemci var anakartım en fazla i7-4960X destekliyor diye biliyorum şu an her ne kadar i7-3930K işlemcimin performansından memnun olsam da artık 2011 yılından kalma bir işlemci olduğunu hissettiriyor keza elimde RTX 3060 Ti ekran kartı var ve GTA 5 gibi oyunlarda darboğaz yüzünden yaşanılan FPS kaybını çok fazla hissediyorum o yüzden işlemciyi i7-4960X yapıp RAM'leri de 32 GB 1866MHz yapmayı planlıyorum sizce bu işlemci yükseltmesi beni 2025 yılında bir 5 sene daha götürür mü? Bütçem 3000 lira civarında o yüzden yeni anakart geçip güncel AMD işlemciler al demeyin yorumlarınızı bekliyorum iyi sosyaller.

AMD al demeyin demişsin ama 3000 liraya elindekileri de satıp 4K 5k arasında AM4 toplarsın. Belki daha ucuz. 4960x alınabilir mi alınabilir ama darboğaz olmaması açısından am4 daha iyi olur. Sürekli soket değiştiriyor ileri de işlemci için anakartı da değişmen lazım.

AMD al demeyin demişsin ama 3000 liraya elindekileri de satıp 4K 5k arasında AM4 toplarsın. Belki daha ucuz. 4960X alınabilir mi alınabilir ama darboğaz olmaması açısından AM4 daha iyi olur. Sürekli soket değiştiriyor ileride işlemci için anakartı da değişmen lazım.

Hocam elimdekileri satma lüksüm olduğunu sanmıyorum malum 2011'den kalma parçaları alacak birisini bulmak zor olur gibime geliyor.

Devasa bir fark yasayacaginizi sanmiyorum. Bos yatirim olur. Elinizdekileri satip daha guncel bir sisteme gecmek en mantiklisi.

Tekli çekirdek performansında deli gibi artık olabileceğini duymuştum ama emin değilim zaten i7-3930Kdan kurtulmak isteme sebebim tekli çekirdek performansının i7-3770'den bile kötü olması.

Tekli çekirdek performansında deli gibi artık olabileceğini duymuştum ama emin değilim zaten i7-3930KDAN kurtulmak isteme sebebim tekli çekirdek performansının i7-3770'den bile kötü olması.

Hocam ı7 islemciler hep pahali oluyorlar bence gerekksiz yatirim olur. Elindekileri uyguna sat AM4 gec.

Çok kelepir bir fiyata sahip olmalı tek çekirdekteki farkı fena değil.

GTA 5 de falan FPS artışı olur mu hocam? Şu anki işlemciyle GTA 5 Enhanced editiıon da RT kapalı şekilde yükse ayarlarda 60 -95 FPS arası alıyorum.

Hocam ı7 islemciler hep pahali oluyorlar bence gerekksiz yatirim olur. Elindekileri uyguna sat AM4 gec.

Hocam önerdiğiniz bir anakart + işlemci var mıdır? Elimdeki anakart eski olsa da oldukça sağlam bir anakart elimdekini satıp 2 slotlu giriş seviye AM4 anakartlara geçmek istemem ama AMD için anakart bilgim neredeyse yok gibi bir şey yardımcı olursanız sevinirim :D

GTA 5 de falan FPS artışı olur mu hocam? Şu anki işlemciyle GTA 5 Enhanced editiıon da RT kapalı şekilde yükse ayarlarda 60 -95 FPS arası alıyorum.

Hocam önerdiğiniz bir anakart + işlemci var mıdır? Elimdeki anakart eski olsa da oldukça sağlam bir anakart elimdekini satıp 2 slotlu giriş seviye AM4 anakartlara geçmek istemem ama AMD için anakart bilgim neredeyse yok gibi bir şey yardımcı olursanız sevinirim :D

Hocam illa 4 slot istiyorsaniz ASUS B550M-K var, ama benim onerim ASRock B550M olur. İyi markadir, fiyat performans olarak guzeldir. İslemci olarak Ryzen 5 3600 alti almanı pek onermem, tavsiye olarak da ikinci elde ucuza bulursan 5600, bulamazsan 3600 al. Yine 3060 Ti'yi besleyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı