I7-4960X işlemci hala alınır mı?

GTA 5 de falan FPS artışı olur mu hocam? Şu anki işlemciyle GTA 5 Enhanced editiıon da RT kapalı şekilde yükse ayarlarda 60 -95 FPS arası alıyorum.

Hocam önerdiğiniz bir anakart + işlemci var mıdır? Elimdeki anakart eski olsa da oldukça sağlam bir anakart elimdekini satıp 2 slotlu giriş seviye AM4 anakartlara geçmek istemem ama AMD için anakart bilgim neredeyse yok gibi bir şey yardımcı olursanız sevinirim :D

Olur da tatmin etmez bence aldığın FPS kötü değil. 5 yıllık bir fark yaratmayacaktır. Bence ortalama 15 FPS farkı anca alırsın.

10 15 fps için değmez hocam o ana kartı ve işlemciyi değişmek şart. Zaten o anakart ile PCI 4.0 desteğini de alamadığın için rtx 3060ti'dan max %75 performans alıyorsun.

İlla alacaksan Aliexpressten E5-2667V2 bakabilirsin. 25MB L3 Cache ve daha yüksek saat hızıyla denenebilir bence. Fiyatı da oldukça cazip zaten. Şu yeni gümrük yasası henüz onaylanmadıysa bir şans verilebilir.

Olur da tatmin etmez bence aldığın FPS kötü değil. 5 yıllık bir fark yaratmayacaktır. Bence ortalama 15 FPS farkı anca alırsın.

Peki hocam düşünceleriniz için sağ olun.

Daha güncel AM4 bakın veya LGA 1700 falan değmeyecektir.

Peki hocam başka bir arkadaşta benzer bir öneri yapmıştı dikkate alacağım.

İlla alacaksan aliexpressten E5-2667V2 bakabilirsin. 25MB L3 cache ve daha yüksek saat hızıyla denenebilir bence. Fiyatı da oldukça cazip zaten. Şu yeni gümrük yasası henüz onaylanmadıysa bir şans verilebilir.

Intel'in render veya sunucular için ürettiği bir işlemci değil mi hocam? GTA 5 vb. oyunlarda sizce tatmin edici bir FPS alır mıyım? 3060 Ti kullanıyorum.

Peki hocam düşünceleriniz için sağ olun.

Peki hocam başka bir arkadaşta benzer bir öneri yapmıştı dikkate alacağım.

Intel'in render veya sunucular için ürettiği bir işlemci değil mi hocam? GTA 5 vb. oyunlarda sizce tatmin edici bir FPS alır mıyım? 3060 Ti kullanıyorum.
Aslında LGA 2011 soketinin kendisi oyun için değil, son tüketiciye hitap eden soket LGA 1155 idi o dönemde. Açıkçası LGA 2011 özelinde konuşursak i7'ler ile Xeon'lar arasındaki muadillerde tek çekirdek performans farkı olduğunu sanmıyorum. Ucuza alabiliyorsanız denemekten zarar gelmez.

Aslında LGA 2011 soketinin kendisi oyun için değil, son tüketiciye hitap eden soket LGA 1155 idi o dönemde. Açıkçası LGA 2011 özelinde konuşursak i7'ler ile Xeon'lar arasındaki muadillerde tek çekirdek performans farkı olduğunu sanmıyorum. Ucuza alabiliyorsanız denemekten zarar gelmez.

Peki hocam bir sorum olacak ama şimdi bendeki i7-3930K işlemcinin tek çekirdek performansı i7-3770'den bile berbat çoklu çekirdekte hala tatmin ediyor ama tek çekirdekte çok geride aynı sorun i7-4960X için de geçerli olur mu? Tekli çekirdekteki performansın artacağını öğrendim ama i7-3770 Seviyesini geçebilir mi bilmiyorum bir de son olarak neden Intel'in bu Extreme serisi(i7-3930K da Extreme serisi diye biliyorum) işlemcilerin çoklu çekirdek performansı bu kadar iyi iken tek çekirdekte base modellerden bile geride kalıyorlar? Zamanınızı ayırıp cevap yazabilirseniz çok mutlu olurum :)

Peki hocam bir sorum olacak ama şimdi bendeki i7-3930K işlemcinin tek çekirdek performansı i7-3770'den bile berbat çoklu çekirdekte hala tatmin ediyor ama tek çekirdekte çok geride aynı sorun i7-4960X için de geçerli olur mu? Tekli çekirdekteki performansın artacağını öğrendim ama i7-3770 Seviyesini geçebilir mi bilmiyorum bir de son olarak neden Intel'in bu Extreme serisi(i7-3930K da Extreme serisi diye biliyorum) işlemcilerin çoklu çekirdek performansı bu kadar iyi iken tek çekirdekte base modellerden bile geride kalıyorlar? Zamanınızı ayırıp cevap yazabilirseniz çok mutlu olurum :)
Extreme serisinin çoklu çekirdekte iyi olup tek çekirdekte olması Workstation'lar için tasarlanmış olması.

Tek çekirdek performansına gelince ben performansı ölçmek için Cinebench R23 skorlarına bakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

www.youtube.com/watch?v=8NzWyzuHjBA
Bu videolara göre 4960X 794 puan, 3770 695 puan almış.

Extreme serisinin çoklu çekirdekte iyi olup tek çekirdekte olması workstation'lar için tasarlanmış olması.

Tek çekirdek performansına gelince ben performansı ölçmek için Cinebench R23 skorlarına bakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videolara göre 4960X 794 puan, 3770 695 puan almış.

Peki hocam zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. Yardımız oldukça dokundu diyebilirim kararımı neredeyse verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı