i7 5500U Laptop Yavaşlama Sorunu

eaycayc

Hectopat
Bilgisayarım (Asus) yaklaşık 2 haftadır kontrol edilemez şekilde yavaş ve en zirvesi 3 gün önceydi. En çok Chrome ve Word kullanırken sıkıntı çektiğim için ikisini de kaldırdım. 2 gün önce Eset 32 ve IObit malware fighter'la taradım, biraz rahatlar gibi oldu ama hiçbir tehdit bulunamadı. Sürekli sağdan soldan bir şeyler okuyor ve ona göre çeşitli şeyler deniyorum. Önerilerde Eset yerine Kaspersky IS kullanmanın iyi olacağını okudum şu an onu indirdim; Visual Studio'yu kaldırmam bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatıp yükleyeceğim. Başka ne yapabilirim?

Kendi kendine yavaşladı, yavaşlama aşamasında bilgisayarla çok fazla uğraşamıyordum zaten. Sadece ekstra olarak Visual Studio yüklemiştim, onu da kaldırıyorum.
Sistem bilgilerini görsel olarak yükleyeceğim. Kimi SSD, kimi macun, kimi format diyor ama önemli dosyalarım var o yüzden format dışında bir şey denemek istiyorum. Son ihtimal SSD alacağız galiba. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

20190517_234638.jpg

İşlemcin aşırı kötü. Sadece Windows Defender'ı kullanman yeterli. Antivirüsler daha da yavaşlatır bilgisayarını.
SSD alınca isterse birden fazla AV olsun fark etmiyor. Eski bilgisayarıma(i5 2450m) bilgisayara SSD takınca AV programlarını rahatlıkla kullanıyordum ancak tam taramayı kısa sürede bitirmişti. En güncel Office programları da kullanıyordum. Eski sistemlere kesinlikle SSD şart.

İşlemcin aşırı kötü. Sadece Windows Defender'ı kullanman yeterli. Antivirüsler daha da yavaşlatır bilgisayarını.
Aldığım günden beri defender kullanıyordum ancak eset ve IObit öneren arkadaşım defenderın hiçbir işe yaramadığını söyledi. O yüzden denemek istedim
8.1 sürümünün temiz kurulumunu yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim

Aldığım günden beri defender kullanıyordum ancak eset ve IObit öneren arkadaşım defenderın hiçbir işe yaramadığını söyledi. O yüzden denemek istedim

Teşekkür ederim

Windows 7 'nin desteği 2020 yılında bitiyor , Windows 8.1 'in desteği 2023 yılında bitiyor. İlerde Windows 10 'a güncellemekle uğraşmamak için Windows 10 temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı