Çözüldü i7-5500U'ya nasıl Overclock yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

301230

Decipat
Yer
???
Sistem özellikleri:
i7-5550U 2.40 GHz 64 bit işlemci.
12 GB DDR3 800 MHz RAM.
Nvidia 840M 2 GB DDR3 ekran kartı.

Sisteme Overclock yapabilir miyim? Yapabilirsem, nasıl yaparım ve sisteme herhangi bir zararı olur mu? Laptop kasasının altına koyulan soğutuculardan var bende.

Çözüm
Maalesef yapamazsınız. Yüksek performans modunda kullanabilirsiniz ancak.
RT 30-35 FPS olsa bile AMD'ye geldi.

Bütçenizi sadece 200 tl aşıyor.

Monitörü laptopu satıp alabilirsiniz. Overclock yapmayacağınız düşünerek seçtim anakartı.

Son düzenleme:
RT 30-35 FPS olsa bile AMD'ye geldi.

Bütçenizi sadece 200 tl aşıyor.

Monitörü laptopu satıp alabilirsiniz. Overclock yapmayacağınız düşünerek seçtim anakartı.
Intel'in Stok işlemci soğutucusu sizce yeterli olmaz mı? Olmuyorsa ışıksız bir işlemci soğutucu önerir misiniz?

Anakart bu bileşenler ile uyumlu mu? Bir de ek olarak elimde bu SATA 2 HDD var.

K işlemcilerde stok soğutucu yoktur.
Intel'in Stok işlemci soğutucusu sizce yeterli olmaz mı? Olmuyorsa ışıksız bir işlemci soğutucu önerir misiniz?

Anakart bu bileşenler ile uyumlu mu? Bir de ek olarak elimde bu SATA 2 HDD var.

GTX 1660'ta RT yok.

K işlemcilerde stok soğutucu yoktur.
Peki, attığım bileşenler uyumlu değil mi? Uyumlu değilse, hangisini değiştireceğim, bir de ışıksız bir işlemci soğutucu önerir misiniz?
GTX 1660'ta RT yok.
Buradan görmüştüm.

RX 5600 XT GTX 1660'tan daha güçlüdür. RGB'siz soğtucular var ama çok uyduruk.
Zaten çok ağır oyunlar oynadığım söylenemez, oynadığım en ağır ve optimizasyon sorunlu oyun Just Cause 3, onun haricinde çoğu 2013 ve öncesi oyunlar, o yüzden de öyle çok güçlü bir ekran kartı almak istemiyorum, GTX 1660TI benim işimi görür eminim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı