i7 5820K sistem aniden donuyor

Juxss

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.

Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Uzun süredir bu konu hakkında uğraşıyorum ve kafayı yemek üzereyim. İlk önce sistem özelliklerini yazayım.

Gigabyte UD4 X99 anakart.
i7 5820K işlemci.
Corsair 32 GB 2400 MHz RAM.
MSI Gaming X RX 480 8 GB ekran kartı.
Thermaltake 750 Watt 80 Gold Plus PSU.
Custom sıvı soğutma sistemi.
512 GB XPG M.2 (sistemin kurulu olduğu disk)
256 GB HyperX SSD.
512 GB Seagate HDD.

Öncelikle başlarda şu şekilde sorun yaşıyordum. Oyun oynarken bilgisayar kendini aniden resetliyordu. Açılmaya çalışırken sanki elektrik gelip gidercesine kapanıp açılıyor kapanıp açılıyordu. PSU'nün kablosunu çekip takınca düzeliyordu. Daha sonradan sorun şuna döndü masaüstünde PC baskı altında olmadığı zamanlar problem yok bir oyuna girdiğim zaman bilemedim 15 dakika bilemedim 1 saat bazen de hiç yapmıyor. Ama PC kendi kendine donmaya başladı donuyor ve öyle kalıyor. RAM'leri Windows bellek tanılama ile kontrol ettim sorun bulmadı PC sıcaklık değerleri gayet normal işlemci baskı altında 45 derece ekran kartı 55 derece anakart 33 derece bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bios ayarlarını sıfırlayın. Herhangibi bir overclock yapmışsanız sıfırlayın. Harddisk SSD ve M.2 nin sağlık durumlarını kontrol edin, memorytest86 ile ramlerinizi tarayın. Bunlardan illaki birinde sorun çıkıcaktır.
 
Öncelikle bios ayarlarını sıfırlayın. Herhangibi bir overclock yapmışsanız sıfırlayın. Harddisk SSD ve M.2 nin sağlık durumlarını kontrol edin, memorytest86 ile ramlerinizi tarayın. Bunlardan illaki birinde sorun çıkıcaktır.
Bios ayarlarını sıfırladım HDD lerde badsektör arattım ramleri kontrol ettim. Bunlarda hiç bir sıkıntı yok.
OCCT ile bazı testler yaptım.
* 10 dakika Memory Testi yaptım hiç bir problem yok
*10 Dakika CPU testi yaptım 4.3 GHz de işlemci hiç bir problem yok
* 10 dakika 3D Testi yaptım. Hiç bir problem yok
*VRAM Testinde Başarısız oluyor. Milyar milyon hata verip. Radeon Wattman ayarlarında bir sorun ile karşılaştı tekrar başlatıldı diyip ekran gidip geliyor. (Reset atmıyor)
*15 dakika Power testi yaptım. İlk testte başlattıktan 2 dakika sonra reset attı. Sonra 10 dakikalık bir test yaptım. Test sırasında reset atmadı. Testi bitirir bitirmez resetledi. Sonra 15 dakikalık bir testte daha soktum. Hiç reset atmadı.
Kafayı yicem 😊

@Recep Baltaş şu konuya bir el at gözümün nuru hocam minidump klasörü bomboş bluescreenview'den baktım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı