i7 5820K ve X99 GAMING Sisteme GTX 1080 Ti Takma

O Anakart üst seviye bir model ve fazlasıyla yeterli. Anakart performansı da doğrudan etkileyen bir bileşen değil.
Kabul ettim bu konuda hemfikiriz. Ama ilerleyen zamanlarda ben SLI yapmak istediğimi söyledim sende doğal olarak ''X99 daha iyi olur'' gibisinden cevap yazdın. Benden daha bilgilisin elbette, ama şimdi X99 alıp aylarca boş boş bekleteceğime bu sistemi alıp zaten kutusuda var GTX 1080 Ti'de istediğim model gelene kadar 980 Ti ile keyif yapıp daha sonra ucuzdan satıp GTX 1080 Ti eklesem güzel olmaz mı? Bu açıdan bakınca daha farklı oluyor mesele.

GTX 980 Tİ'li sistemde yeni bir ekran kartı alma gereksinimi duymazsın. X99 sistemin SLİ açısından daha iyi olacağını söylememin nedeni işlemciler arasındaki PCİ-E hat sayıları arasındaki farklılık yüzünden böyle diyorum. İ7 6700K modelinde PCİ-E hat sayısı 16, 5820K modelinde ise 28. Bu yüzden SLİ performansı açısından 5820K daha iyi. İ7 6700-980 Tİ almak daha mantıklı, ilerde 1080 Tİ'de takabilirsin, darboğaz yapmaz o işlemci. Fakat elinde GTX 980 Tİ olan birinin kart değiştirme gereksinimi duyacağını sanmam.

Ben su yuzden 1080 TI'li sistem dedim :
Daha iyisini alabiliyorken neden almayasin? Yani tamam Z170 ve i7 6700 oyun icin yeter ama X99, i5 5820K ve GTX 1080 TI'li sistem alabiliyorken neden almayasin? Tabi karar senin benim dusuncem bu.

GTX 980 Tİ'li sistemde yeni bir ekran kartı alma gereksinimi duymazsın. X99 sistemin SLİ açısından daha iyi olacağını söylememin nedeni işlemciler arasındaki PCİ-E hat sayıları arasındaki farklılık yüzünden böyle diyorum. İ7 6700K modelinde PCİ-E hat sayısı 16, 5820K modelinde ise 28. Bu yüzden SLİ performansı açısından 5820K daha iyi. İ7 6700-980 Tİ almak daha mantıklı, ilerde 1080 Tİ'de takabilirsin, darboğaz yapmaz o işlemci. Fakat elinde GTX 980 Tİ olan birinin kart değiştirme gereksinimi duyacağını sanmam.
Evet dostum haklısın. Bende şuan imzamda olan sistemi kullanıyorum zaten, bunun satışını gerçekleştirdim bayağı kar yaparak. GTX 980 Ti'nin gücünü bildiğim için almak istiyorum. 2K'da monitörüm ile bayağı güzel performans alıyorum. Bence haklısın, hem alacağım sistemin garantisi devam ediyor kutuları ve faturaları da mevcut değişim yapacağım zaman satar yükseltirim. Şimdi rahatladım işte. Adamsın. ;)

Ben su yuzden 1080 TI'li sistem dedim :
Daha iyisini alabiliyorken neden almayasin? Yani tamam Z170 ve i7 6700 oyun icin yeter ama X99, i5 5820K ve GTX 1080 TI'li sistem alabiliyorken neden almayasin? Tabi karar senin benim dusuncem bu.
Yok haklısın kardeşim yanlış anlama hepinizin bilgisine ihtiyacım var. Ama bu GTX 980 Ti'li sistemde de ilerleyen zamanlarda kolayca ekran kartı yükseltmesi yapabilirim yani. Hem sadece oyun oynayacağım, o da sürekli oynayan biri de değilim. İstanbul'da oldukça. Yani fazla abartmakta istemiyorum, ha en son çıkan her şeyi almak gibi bir takıntım var ama ona da yetişemem teknoloji bu sonu yok...

Sen bilirsin. Ben daha cok aldigim sistemi baya uzun kullandigim icin uzun sureli olmasi onemli bu yuzden boyle dusunuyorum ama sen istedigin zaman gunceller istedigini yapabilirsin. Senin tercihin sonucta...
Her iki sistem de uzun ömürlü zaten bence. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı