i7 5930K Sistemin Kendi Kendine Reset Atması

puskuruk

Hectopat
Daha fazla  
Şöyle bir sorunum var. 2 yıl önce grafik tasarım işlerim için Vatan Computerdan iyi bir kasa toplattım. Kasayı topladığımdan 4 ay sonra, açılırken ekranın kenarında B4 A2 vs vs yazılar çıka çıka zorla açılırken bir gün hiç açılmadı.

Vatan servisine götürdüğümde toplu olarak tüm kasayı incelemeye yolladılar. Sonuç: neredeyse tüm parçalar sıfırlanmış değişmiş olarak bana tekrar aynı parçalar teslim edildi. (Anakart, işlemci, RAM'ler, ekran kartı değişti )

Şimdi ise bilgisayarım durup dururken birden kendi kendine resetlenmeye başladı. Sebepsizce ve anlamsızca birden yeniden başlıyor. Ve bir kere bu olduğunda ekran gelmeyecek şekilde devamlı kendini tekrarlıyor. 10 saniyede bir ekran gelemeden kendine reset atmaya başladı.

Tabi tuttum garantisine 2 ay yine götürdüm Vatan'a. Çocuk tam toplu incelemeye yollayacak, başka bir RAM taktı ve dedi ki, bak açıldı, bence RAM'lerden. Dilersen kendine yeni RAM al idarelik, kasanı kullan. Biz RAM'lerini gönderelim servise. Hem sen de işinden kalma. Gerçekten de işimden geri kalacaktım o derece mühim benim için bilgisayar idarelik başka bir bilgisayar yok yerini tutacak. Daha sonra ben de RAM aldım, kasayı eve götürdüm.

2-3 saat sonra ne olsa beğenirsiniz. Aynı şekilde, kendini resetiyor ve bidaha açılıyor. Tam kullanacağım gene resetliyor.

Şimdi arkadaşlar ben yine tabi ki teknik servise sabah götüreceğim ama, biri bana bilgisayarın bunu neden yaptığı konusunda yardımcı olabilir mi ? Çünkü ihtimalleri dilekçeme yazıp parça değişimi ya da düzenlenmesi talep edeceğim. Çünkü iyi bir bütçe ayırdım, içim acıyor. Şimdi tamamen değiştirse dahi ileride 3. kez olmasından korkuyorum.

NOT:

* Binamız topraklama hattı vs akımlar prizleri gayet sağlıklı. Elektrik teknisyeni getirip özellikle kontrol ettirdim.

* BIOS pili olan resetleme olayını yaptım.

* Format dahi attım. Sonuç aynı.

Sistem:

• MSI X99A Gaming 9 ACK Anakart
  • Intel i7 5930 K
  • GTX 980 TI
  • Corsair Dominator Platinum DDR4 8X2 16 RAM ( servise şu an gönderilenler )
  • Hyper X Predator 8x2 16 RAM ( bilgisayarımı kullanabileyim diye aldığım yeni RAM'ler )
  • H110i sıvı soğutma
  • Zalman 1250 Power Supply
  • Termaltake Full tower kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı