i7 5930K ve GTX 970 SLI Sisteme Anakart Tavsiyesi

@Yararsız Üye ekran kartını alırkende çok tereddüt ettim MSI mı alayım ASUS mu diye, genellikle ASUS dan yana daha çok iyi yönde yorumlar aldım onun için ekran kartını ASUS aldım. Anakart da da MSI ve ASUS arasında gidip geliyorum ama çok çelişkiye düştüm. ASUS anakart tan da bana ASUS Rampage V Eextreme Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) bu kartı çok iyi dediler bilemiyorum ne kadar doğrudur. Almaya değermi değmezmi bilemedim.

@ProtectYourself Şimdi araştırdım tam yükte %91 verimliliği varmış aldığın PSU'nun. Yani 780W civarı güç verimliliği olacak, bu sistemin tam yükte harcayacağı gücü ucu ucuna karşılayacak. İlk yorumumda %85 civarı verimliliği vardır diye düşünüp hesap yapmıştım. 2 ekran kartı 600W civarı, işlemcin 140W, diğer bileşenler için de 30-40W pay bırakılması durumunda ucu ucuna yeterli, tabii overclock yapmazsan.

MSI X99S GAMING 9 ACK Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3333Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

GIGABYTE X99-SOC Force Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000MHz (O.C.) Anakart - Vatan Bilgisayar

EVGA X99 Classified Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

Bunların hepsi işini fazlasıyla görür.
2 Tane 970 145+145 w harcar. Ne 600w ı? Güç kaynağı yeterlidir.

@ProtectYourself Aslında benim, ekran kartı hangi markaysa anakartı da aynı marka almak gibi bir takıntım var. Ekran kartını Asus aldıysan anakartı da Asus alabilirsin. Sanırım Asus linki vermeyi unutmuşum. ASUS X99-E WS Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3200Mhz (O.C) 7*PCI-E Anakart - Vatan Bilgisayar

Farklı marka anakart almanın da bir zararı yok. Şahsi olarak sorarsan, ben anakartı da ekran kartını da MSI alırdım. Bu anakartların hepsi iyi, marka uyumlu olsun dersen Asus, eğer diğer 3 markadan biri kafana yattıysa onlardan alabilirsin.

Niye Work Station bir anakart önerdiniz.

1. olarak :

@Yararsız Üye arkadaş bir hataya düşmüş karışıklık olmuş herhalde önce onu bir düzeltelim. Aldığınız ASUS GTX 970 ekran kartının TDP si 148 W'tır. 2x 296 W yapar. Hadi diyelim oyunlarda max. yükte 160-170 civarı harcasın 2 si gene 330 W civarı yapar. @ProtectYourself kardeşim almış olduğun PSU Corsair'in Platinum serisi %92 verimliliğe sahip bir PSU'dur. Senin sistemindeki tüm parçalar toplamda max. yükte 650-700 Watt enerji harcar, bu değerler işlemcine O.C. uygularsan ve SLI yaparsan dahil olan değerlerdir. PSU dan yana herhangi bir sıkıntı yoktur!

2. olarak :

Workstation bir anakart gereksiz masraf olacaktır. 1.5k TL değerinde bir anakart almanıza gerek yoktur.

MSI X99S MPOWER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart - Vatan Bilgisayar

X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

EVGA X99 FTW İntel X99 LGA 2011 DDR4 3000MHz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu 3 anakarttan sizin tercihinize kalmış olan fazlasıyla işinizi görecektir.(MSI M Power gerek O.C. açısından gerek F/P açısından en uygunudur.) Yıllardır MSI kullanıcısı olarak ( burada fanboyluk yapmıyorum ) MSI markasının kalitesini ve extralarını hiçbir markaya değişmem bu tamamen benim fikrimdir. Ben MSI dan memnunum alırsan sende pişman olmazsın! Ayrıca ekran kartında da 2 si arasında kalmışsın gerek dizayn ve tasarımı gerek soğutma performansı açısından msi ekran kartlarıda birhayli tercih edilebilirdir.

Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Eğer paradan yana sıkıntım yok dersen ve fantezi arıyorum dersen :

RAMPAGE V EXTREME Intel X99 Soket 2011 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

MSI X99S GAMING 9 ACK Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3333Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

bu 2 anakarttan birini öneririm!

@ProtectYourself Şimdi araştırdım tam yükte %91 verimliliği varmış aldığın PSU'nun. Yani 780W civarı güç verimliliği olacak, bu sistemin tam yükte harcayacağı gücü ucu ucuna karşılayacak. İlk yorumumda %85 civarı verimliliği vardır diye düşünüp hesap yapmıştım. 2 ekran kartı 600W civarı, işlemcin 140W, diğer bileşenler için de 30-40W pay bırakılması durumunda ucu ucuna yeterli, tabii overclock yapmazsan.

GIGABYTE X99-SOC Force Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000MHz (O.C.) Anakart - Vatan Bilgisayar

EVGA X99 Classified Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

Bunların hepsi işini fazlasıyla görür.
2 tane GTX 970 nasıl 600W çekiyor şaşırdım doğrusu

@MelihKamarat yorumların için teşekkür ederim. Fantaziden ziyade anakartın işimi sıkıntısız görmesi, bu bilgisayar da hem adobe master collection ve 3D Max, Cinema 4D çizim programları kullanılacaktır. Bu programları sıkıntısız bir şekilde kullanmak istiyorum. Rander alırken zamandan tasarruf etmekde bir yöndeki amacımda o, sizce nasıl bir anakart bu işleri sıkıntısız çözer.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı