i7 6700 - RTX 2060 sistem PUBG'de GPU kullanımı %70'i geçmiyor

SoyKN

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Bundan 2 hafta önce RTX 2060 ekran kartı aldım.
Valorant'ta ekran kartı kullanımı %20 %30 üzerinde çıkmıyor. FPS 150 civarında geziniyor.
Anlık 130 ve 120 FPS civarına da düşüşler oluyor bu sebeple droplar yaşıyorum.
Problem sadece Valorant'ta değil PUBG, CS:GO gibi oyunlarda da var.
Mesela PUBG de Full ayarlarda da 90 FPS kullanım %70, düşük ayarlardada 90 FPS %40 kullanım.

Konuyu açmadan önce araştırdım bu olayla alakalı çokça konu açılmış. Ama sonuçlanana denk gelmedim.
Cevaplar hep aynı nedense darboğaz. 2019 1018 2017 2016 fark etmez her yıl aralıksız bu konular forumlarda açılmış ve çözüme ulaşan yok ya da çözenler bencillik yapıp foruma devamını yazmamış. Aranızda bu problemi yaşayıp çözen veya çözümünü bilen birisi varsa rica ediyorum bana yardım etsin yoksa artık kafayı yiyeceğim.

İşlemcim i7 6700
RAM 16 GB 2400 MHz
Power 650W 80+

Merhaba,

Bundan 2 hafta önce RTX 2060 ekran kartı aldım.
Valorant'ta ekran kartı kullanımı %20 %30 üzerinde çıkmıyor. FPS 150 civarında geziniyor.
Anlık 130 ve 120 FPS civarına da düşüşler oluyor bu sebeple droplar yaşıyorum.
Problem sadece Valorant'ta değil PUBG, CS:GO gibi oyunlarda da var.
Mesela PUBG de Full ayarlarda da 90 FPS kullanım %70, düşük ayarlardada 90 FPS %40 kullanım.

Konuyu açmadan önce araştırdım bu olayla alakalı çokça konu açılmış. Ama sonuçlanana denk gelmedim.
Cevaplar hep aynı nedense darboğaz. 2019 1018 2017 2016 fark etmez her yıl aralıksız bu konular forumlarda açılmış ve çözüme ulaşan yok ya da çözenler bencillik yapıp foruma devamını yazmamış. Aranızda bu problemi yaşayıp çözen veya çözümünü bilen birisi varsa rica ediyorum bana yardım etsin yoksa artık kafayı yiyeceğim.

İşlemcim i7 6700
RAM 16 GB 2400 MHz
Power 650W 80+
İşlemcin 4 core 8 thread ve eski bir mimariye sahip olduğu için o değerleri alman normal.

Valorant ve CSGO'da aldığın FPS'lerde normal. Pubg'de aldığın FPS'te normal. Sorun tamamiyle işlemcide. Öte yandan bakarsak Valorant ve CSGO tamamiyle IPC'ye bakan oyunlar. PUBG'de optimize sorunlu bir oyun zaten. O yüzden aldığın değerler normal.

Sıcaklık değerlerini kontrol et sadece.

Aslında sorunu kendin bulmuşsun darboğaz bunun tek çaresi daha güçlü bir işlemciye geçmek bu da anakartı değiştirmek demek oluyor bunun yanında RAM'lerin DDR3 ise bir de RAM değişimi para biriktirene kadar oynadığınız oyunları Full ayarlarda oynamaktan başka çareniz yok.

İşlemcin 4 Core 8 thread ve eski bir mimariye sahip olduğu için o değerleri alman normal.

Valorant ve CS:GO'da aldığın FPS'lerde normal. PUBG'de aldığın FPS'te normal. Sorun tamamiyle işlemcide. Öte yandan bakarsak Valorant ve CS:GO tamamiyle ıpc'ye bakan oyunlar. PUBG'de optimize sorunlu bir oyun zaten. O yüzden aldığın değerler normal.

Sıcaklık değerlerini kontrol et sadece.
Güçsüz dediğiniz işlemciyi 3060 Ti ile 2K da oyun oynamak için kullanıyor insanlar arkadaşlar yapmayın. İnternette izlediğim ekran kartı testlerinde bu işlemci ve bu ekran kartı kombinasyonu ile %99 kullanım oranları gördüm gözlerimle.

Hocam cevabını bilmiyorum ama windows 10'a geçmenizi öneririm.
Win 10 kullaniyorum hocam

Güçsüz dediğiniz işlemciyi 3060 Ti ile 2K da oyun oynamak için kullanıyor insanlar arkadaşlar yapmayın. İnternette izlediğim ekran kartı testlerinde bu işlemci ve bu ekran kartı kombinasyonu ile %99 kullanım oranları gördüm gözlerimle.

Win 10 kullaniyorum hocam
Valoranti ister 2k ister 4k oyna aldigin Maximum fps değişmeyecek. Csgoda da ayni sey gecerli.

Peki PUBG için ne düşünüyorsun hocam konu ile alakalı onda da aynı şekilde kullanımlar %40 %60 şeklinde FPS 1080p de 90.
PUBG'de normal. Aynı kombinasyona sahip videolar var kapalı alanlarda %95 civarı geziyor ama PUBG'de Miramarda özellikle açık alanlarda GPU kullanımı %60'lara kadar düşüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı