i7 6700 sistem oyunda reset atıyor

akarb0i

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2016
Mesajlar
48
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Yaklaşık 2 sene önce topladığım sistemimde konu başlığındaki hatayı alıyorum. Oyun açık olduğu esnada AIDA64 ile kontrol de ediyorum ancak sıcaklıklar hiç kritik seviyelere gelmediği halde sistem kapanıp tekrar başlıyor. İlk zamanlar böyle problemler olmuyordu hiç ancak şimdi sürekli hale gelmeye başladı. Sistem bilgileri aşağıdaki gibidir. Windows 10 ile alakalı bir problem olabilir mi bütün ihtimalleri düşünüyorum ancak yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

Biraz cahillik biraz meraktan maden programı (Minergate) çalıştırdım yaklaşık 15 gün kadar bunun etkisi olur mu bunu da öğrenmek isterim.

MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart
MSI GeForce GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
İNTEL CORE İ7 6700 3.4 GHZ İŞLEMCİ
2x G.Skill Ripjaws V 8GB DDR4 2133Mhz RAM
CORSAİR VS650 GÜÇ KAYNAĞI
Akasa Venom 775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu İşlemci Soğutucusu (AK-CCX-4002HP)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cpu sa voltage 1.104
Cpu io voltage 0.952
Dram voltage 1.184

Bunlardan hangileri acaba
Cpu sa voltage kısmını 1.3e çekiyorum ancak kırmızı uyarı ile gösteriyor 1.2 ye cektim bende bu şekilde denesem problem olurmu?
Şöyle söyleyeyim benzer bir hata ile karşılaştım, benim işlemcim farklı. Otomatikte iken voltajı az verdi ve bilgisayar dondu. Daha sonra kendini resetlemeye başladı. Ben voltajı otomatikten alıp kendim değer vererek sorunu çözdüm. 1.3 e çekip denermisiniz derken kendi işlemcimden yola çıkarak söyledim. Sizin anakart ve işlemciniz farklı olduğu için 1.3 vermeyin direkt. 1.1 ise 1.150 den başlayıp deneye deneye problemi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Mesela 1.1 den 1.150 ye çekip oyuna girip deneyin. Tekrar resetler ise 1.2 yapın ve deneyin.
 
Denedim ancak yine kapandı şuan 1.2 yaptım daha fazla yükselttiğim de seçeneğin rengi kırmızı oluyor bir çeşit risk uyarısı gibi bir şey sanırım.
 
ama bu işlemci overclocksuz k olmayan sürüm ve anakart kendi ayarlamalı voltajı anakartındada sorun olabilir bence
Psu icinde toz birikmesinden kaynakli olabilirmi aldığımdan beri psuya hic dokunmadım
olabilirde tam emin deilim ama o voltaj ayarları çekirdek voltajı deil zaten oc destekli bir sistem deil anakart kendi ayarlaması lazım voltajı RAM larınızı test bide
 
ama bu işlemci overclocksuz k olmayan sürüm ve anakart kendi ayarlamalı voltajı anakartındada sorun olabilir bence
Cpu voltajı 1.050 den 1.3 e kadar cektim ancak ilk bu hatayi aldığım oyun olan pubgde denedim sonuç yine ayni. İlk zamanlar bu sorun hiç olmuyordu sonradan başladı ve şimdi assasins creed 1de bile pc reset yapıyor. Aklıma aldığım yere götürmekten başka seçenek gelmiyor garantisi bitti gerçi ama topladıkları sistemi bilirler diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı