Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Yaklaşık 2 sene önce topladığım sistemimde konu başlığındaki hatayı alıyorum. Oyun açık olduğu esnada AIDA64 ile kontrol de ediyorum ancak sıcaklıklar hiç kritik seviyelere gelmediği halde sistem kapanıp tekrar başlıyor. İlk zamanlar böyle problemler olmuyordu hiç ancak şimdi sürekli hale gelmeye başladı. Sistem bilgileri aşağıdaki gibidir. Windows 10 ile alakalı bir problem olabilir mi bütün ihtimalleri düşünüyorum ancak yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
Biraz cahillik biraz meraktan maden programı (Minergate) çalıştırdım yaklaşık 15 gün kadar bunun etkisi olur mu bunu da öğrenmek isterim.
Cpu sa voltage 1.104
Cpu io voltage 0.952
Dram voltage 1.184
Bunlardan hangileri acaba
Cpu sa voltage kısmını 1.3e çekiyorum ancak kırmızı uyarı ile gösteriyor 1.2 ye cektim bende bu şekilde denesem problem olurmu?
Şöyle söyleyeyim benzer bir hata ile karşılaştım, benim işlemcim farklı. Otomatikte iken voltajı az verdi ve bilgisayar dondu. Daha sonra kendini resetlemeye başladı. Ben voltajı otomatikten alıp kendim değer vererek sorunu çözdüm. 1.3 e çekip denermisiniz derken kendi işlemcimden yola çıkarak söyledim. Sizin anakart ve işlemciniz farklı olduğu için 1.3 vermeyin direkt. 1.1 ise 1.150 den başlayıp deneye deneye problemi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Mesela 1.1 den 1.150 ye çekip oyuna girip deneyin. Tekrar resetler ise 1.2 yapın ve deneyin.
Malesef yine aynı kapaniyor 1.2den fazla çıkartmadım yukarıya.
yarın servise götüreceğim ısınmayla alakalı bir problemden dolayı kapanmıyor buna eminim yardımlar için teşekkür ederim
Malesef yine aynı kapaniyor 1.2den fazla çıkartmadım yukarıya.
yarın servise götüreceğim ısınmayla alakalı bir problemden dolayı kapanmıyor buna eminim yardımlar için teşekkür ederim
olabilirde tam emin deilim ama o voltaj ayarları çekirdek voltajı deil zaten oc destekli bir sistem deil anakart kendi ayarlaması lazım voltajı RAM larınızı test bide
Cpu voltajı 1.050 den 1.3 e kadar cektim ancak ilk bu hatayi aldığım oyun olan pubgde denedim sonuç yine ayni. İlk zamanlar bu sorun hiç olmuyordu sonradan başladı ve şimdi assasins creed 1de bile pc reset yapıyor. Aklıma aldığım yere götürmekten başka seçenek gelmiyor garantisi bitti gerçi ama topladıkları sistemi bilirler diye düşünüyorum.