i7 6700 sistem performansı düşük

epnax

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımdan beklediğim performansı alamadığım için sürekli forumlarda konular açtım. Benchmark testine soktum ve böyle bir sorunla karşılaştım. Bu parçalar neden düşük yüzde ile çalışıyor? Anakartımın kötü olduğunu düşünüyorum. Bu sorunlar Anakarttan dolayı olabilir mi? RAM'in sorununun anakart olduğunu biliyorum. RAM'im 3000MHz anakartımı yükseltirim diye 3000MHz taktım ama anakartım 2133MHz. Geri kalan düşüşlerin nedeni nedir? Anakartım ekran kartımı desteklemiyor mu?

Sistemim:

CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.4 GHz.
GPU: MSI Armor RX580 8 GB OC.
Mother board: MSI H110M GAMING 2133 MHz.
RAM: Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4.
PSU: Rampage 500W 80+ Bronze PSU.

Dosya Ekleri

• dadada.png
    136 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çeşitli hesap sitelerinde kontrol ettiğime göre 1080p'de ikisinin de birbiriyle uyumlu çalışacağı yazdığı için ekran kartı ile işlemciyi kombinledim.
Hangi benchmark testine soktunuz?
direk testine soktum

Son düzenleme:
Çeşitli hesap sitelerinde kontrol ettiğime göre 1080p'de ikisinin de birbiriyle uyumlu çalışacağı yazdığı için ekran kartı ile işlemciyi kombinledim.

direk userbenchmark'ın testine soktum
Tahmin ettiğim gibi o yüzden sordum zaten . Benchmark testi için o siteler gibi saçma sapan yerleri kullanmayın. Hiçbir doğruluk payı yok o sitelerin. Aynı şekilde o dediğin "hesap siteleri" de hiçbir işe yaramıyor. Çoğunlukla yanlış değerleri veriyorlar. Ayrıca userbenchmark sitesi forumda yasaklı.

Oyun içi fps değerleri paylaşsanız daha sağlıklı olur.
oyun içinde bu sistemden çıkmaması gereken fpsler aldığımı düşünüyorum. Sadece valorant'ta bakabildim (low 110-140) ama fps dropta yiyorum. Yer yer ekran kartı kullanımım %0 altına düşüyor.

oyun içinde bu sistemden çıkmaması gereken fpsler aldığımı düşünüyorum. Sadece valorant'ta bakabildim (low 110-140) ama fps dropta yiyorum. Yer yer ekran kartı kullanımım %0 altına düşüyor.
Hocam ben büyük ihtimalle PSU'dan kaynaklıdır diye düşünüyorum, forumda okuduğum kadarıyla o PSU modeli kötü zaten RX 570 yüksek enerjiye ihtiyaç duyan bir kart, RAM kaynaklı veya disk kaynaklı FPS düşüşleri de yaşıyor olabilirsiniz fakat ana etken olarak PSU etkiliyor diye düşünüyorum.

Hocam peki anakart'ta bir sorun olabilir mi ? Eski bir anakart bütçem yetmediği için bunu alabildim. Ekran kartımı destekliyor mu sence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…