İ7 6700 ve GTX 970 Performans Sorunu

ufukdem

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. 2 gün önce bir sistem topladıM fakat hayallerimdeki kadar hıza erişemediğimi düşünüyorum. Sadece oyunlarda değil Windows'da gezinirken de bazen takılmalar olduğunu hissediyorum.
Bu sorunu buraya yazmamın sebebi birçok kişi sorunun windows 10'dan kaynaklandığını söylemesi.

Öncelikle sitem özellikleri; fakat lütfen onu niye aldın, buna ne gerek vardı, şunu alsaydın gibi cümleler kurmayalım, artık PC elimde üzmekten başka faydası olmayacaktır.

• i7 6700
  • MSI Z10A Gaming m3
  • ASUS GTX 970 STRİX OC Edition
  • 250 GB Samsung EVO
  • 1 TB Seageate 7200 RPM
  • Corsair H80 GT
  • Kingston HyperX Fury 2666 MHz 2x8 16 GB,
  • 650 W 80 plus bronz.

Aldığım ve hissettiğim sorunlar;
  1. Bu birçok kişide de varmış fakat CS:GO'da oyun başlat dediğimde, alt+tab yapıp tekrar başlattığımda (burada 7-8 saniye bekliyor oyunun açılması), ekran ayarlarını değiştirdiğimde, oyun içi müzikle beraber "dın dın dın dın" sesleriyle takılı kalıyor.
  2. Skyrim'i max ayarlarda açtım ve 0,3-0,4 saniyelik takılmalar olduğunu hissettim. Bu da içimde GTA V vb. benzeri yeni nesil oyunları gönül rahatlığı ile oynayamayacağım hissi verdi.
  3. Bilgisayar ilk açılıştı mouse çalışmıyor, klavye ile oturumu kapat yapıp yeniden açtığımda çalışıyor. Bu sorun eski laptopumu kullanırken de vardı, PC'de sorun var sandım fakat yeni bir bilgisayarda da böyle bir sorun olunca mouseda sorun vardır diye düşünmeye başladım. Driverlar ve BIOS güncel, sadece Windows güncelleştirmeleri yapılmadı.

Ve gece bilgisayarı, Origin üzerinden FIFA 2016'yı indirmesi için açık bırakmıştım fakat sabah uyandığımda şöyle bir ekran vardı.

qMWGVd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı