i7 6700HQ ve GTX 1060 sistem Valorant düşük FPS sorunu

Makaleler
2
Merhaba sosyal, bir süredir Valorant oynuyorum fakat emin olamadığım bir konuda sizden fikir almak istedim. Bilgisayarımın özellikleri aşağıda belirttiğim gibi ve 120 Hz ekranda böyle bir oyunda 120 FPS'in üstünü almak istiyorum. Biliyorum oyun yeni çıktığı için optimizasyonu kötü fakat ne işlemci ne de ekran kartı tam performansını verip yüksek FPS almamı sağlayamıyor. Cihaz Stealth Pro kasa olduğu için ısınıyor buna tek çare Turbo Boost kapatmak fakat Boost çalışsa da çalışmasa da FPS değerlerinde bir değişiklik olmuyor. Evet 135 120 arası değerlere çıkıyor FPS fakat 90'a kadar da düşüyor. Benim sorum şu en düşük ayarlar ve 1400X1050 çözünürlükte neden bu denli düşük FPS alıyorum. 1080P yaptığım zaman da 100 FPS'in üstüne çıkamıyor. Başka GTX 1060M kullanıp bu durum da olan var mı yoksa sadece benmi bu durumdayım merak ediyorum açıkçası. Cihaz cooler Boost fan modu ve sport modunda.

MSI GS73vr 6RF Stealth Pro.

- Işlemci: Intel™ Core i7 6700HQ.
- Ekran kartı: NVIDIA™ GTX 1060 6 GB.
- RAM: Corsair™ 8x2 GB 2400 MHz DDR4.
- SSHD: Western digital™ Black 1TB 2.5"
- SSD (Windows 10): Samsung™ 960 Evo 500 GB M.2 NVMe.
- Panel: 17.3" 120Hz 5ms.
- Kulaklık: Logitech™ G433 7.1.
- Mouse: Logitech™ G402 hyperion Fury.
- Klavye: SteelSeries™ Apex M400 / SteelSeries™ onboard.
- Mousepad: SteelSeries™ QCK medium mat.
- Gamepad: Xbox™ One X SE.
- Hoparlörler: Logitech™ Z333 2.1.

valor.png

Son düzenleyen: Moderatör:
En düşük ayarlarda oynadığınızı belirtmişsiniz. Oyunun sistem gereksinimlerine bakıldığı zaman en yüksek ayarlarda bile oynayabilmeniz lazım oyunu. Acaba oyun en düşük ayarlarda olduğu için ve sisteminize hafif geldiği için ekran kartı ve işlemci tam performans göstermiyor olabilir mi? en yüksek ayarlara alıp deneyiniz bir de.

En düşük ayarlarda oynadığınızı belirtmişsiniz. Oyunun sistem gereksinimlerine bakıldığı zaman en yüksek ayarlarda bile oynayabilmeniz lazım oyunu. Acaba oyun en düşük ayarlarda olduğu için ve sisteminize hafif geldiği için ekran kartı ve işlemci tam performans göstermiyor olabilir mi? en yüksek ayarlara alıp deneyiniz bir de.
Hayır kesinlikle. Bir sürü ayar denedim fakat tam tersine FPS düşüyor. Maksimum performansı tercih et modunda çalışıyor üstelik ekran kartı.
Aynı zamanda eski PC'de Sihirdar Vadisi'ne oranla TFT'de daha düşük FPS alıyordum ve bu normal. Fakat bu PC'de TFT'de 200'e kadar FPS görmeme rağmen Sihirdar Vadisi'nde yine 90-140 arası geziyor FPS.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı