i7 6700HQ ve GTX960M FPS sorunu

ÖzkanA

Centipat
Arkadaşlar merhaba.

Laptopum iki ekran kartını aynı anda kullanıyor. Sorunu çözemedim kaç gündür. GPU2 olan Intel ekran kartı ve o bazen %4 %5e düşüyor ve bu sırada FPS düşmesi oluyor. Yardımcı olabilecek var mı? Çok sinirimi bozdu bu problem.

Özellikler:
Windows 10.
i7 6700HQ.
GTX960M.
Intel HD530.

Dosya Ekleri

• A5DC98DD-3300-4A78-AFEB-C00115A984C9.jpeg
    A5DC98DD-3300-4A78-AFEB-C00115A984C9.jpeg
    103,3 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Fps 33 olduğundaki resimde gpu 2 ye bakın
Hocam kusura bakmayın canımın sıkıntısına verin bi saygısızlık yaptıysam özür dilerim herkes bilmeden konuşunca sizide onlardan biri sandım
75 derecede FPS düşüşü oluyor diyecek kadar yetersiz değilim bu konularda. 33 yaşımda 20 seneyi aşkın süredir bilgisayar kullanıyorum. Hakim olmadığım konularda gereksiz şeyler yazmaktan kaçınırım.

Sorun zannettiğin şey bile olsa yeterli detay vermiyorsun. Bilgi vermezsen sonuç alamazsın.
Örnek vericek olursam biri pile takın laptopu yazmış

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 40
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 37
  • image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 46
Aslında o arkadaş da çok yanlış bir bilgi vermemiş. Yüksek performanslı cihazlarda prize takılı şekilde oynanmadığı durumlarda FPS düşüşleri olabiliyor. Sistemine bakınca uzun süredir kullandığını düşünecek olursak bunu muhtemelen test etmişsindir zaten.

Sorunun yazılımsal olma ihtimali yüksek. DDU indirip, verdiği yönergeler ile hem NVİDİA hem de İntel tarafındaki GPU sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemek işe yarayabilir. Tekrar yüklemelerde gönderdiğim İntel programı ve GeForge Experience kullanılabilir. İllaki sitesinden indirmeye gerek yok.

Aslında o arkadaş da çok yanlış bir bilgi vermemiş. Yüksek performanslı cihazlarda prize takılı şekilde oynanmadığı durumlarda FPS düşüşleri olabiliyor. Sistemine bakınca uzun süredir kullandığını düşünecek olursak bunu muhtemelen test etmişsindir zaten.

Sorunun yazılımsal olma ihtimali yüksek. DDU indirip, verdiği yönergeler ile hem NVİDİA hem de İntel tarafındaki GPU sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemek işe yarayabilir. Tekrar yüklemelerde gönderdiğim İntel programı ve GeForge Experience kullanılabilir. İllaki sitesinden indirmeye gerek yok.
Ddu ile dediklerinizi yaptım format son çare artık
Galiba bu sorunun çözümü yok yabancı forumlardada aynı sistemdeki laptoplarda aynı sorun var formatda işe yaramadı 😄
75 derecede FPS düşüşü oluyor diyecek kadar yetersiz değilim bu konularda. 33 yaşımda 20 seneyi aşkın süredir bilgisayar kullanıyorum. Hakim olmadığım konularda gereksiz şeyler yazmaktan kaçınırım.

Sorun zannettiğin şey bile olsa yeterli detay vermiyorsun. Bilgi vermezsen sonuç alamazsın.

Ayrıca gönderdiğim programdan 2 dakika sonra ''yükleyip denedim, sonuç değişmedi'' yazdın. Hangi ara yükleyip, ne kadar denedin? Güvenmediğin için dürüst davranmıyorsun.
Hocam merhaba şimdi gördüm mesajınızı gönderdiğiniz program ile konu açmadan 5 6 saat önce zaten güncellemiştim. 2 dakika sonra yazmadım saniyeler içerisinde cevap verdim ki önceden yaptığımı anlarsınız diye unmuştum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı