i7 6700HQ ve GTX960M FPS sorunu

ÖzkanA

Centipat
Arkadaşlar merhaba.

Laptopum iki ekran kartını aynı anda kullanıyor. Sorunu çözemedim kaç gündür. GPU2 olan Intel ekran kartı ve o bazen %4 %5e düşüyor ve bu sırada FPS düşmesi oluyor. Yardımcı olabilecek var mı? Çok sinirimi bozdu bu problem.

Özellikler:
Windows 10.
i7 6700HQ.
GTX960M.
Intel HD530.

Dosya Ekleri

• A5DC98DD-3300-4A78-AFEB-C00115A984C9.jpeg
    A5DC98DD-3300-4A78-AFEB-C00115A984C9.jpeg
    103,3 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili grafik birimi ayarları ile oynama. Oyunlarda FPS'i alacağın şey GTX olan Nvidia ekran kartı. İntel'in verdiği değeri görmezden gel. İntel'i devre dışı bırakırsan görüntü alamazsın. Oyun içinden görsel paylaşırsan daha iyi olur. Grafik ayarları, çözünürlük, FPS, ısı değerleri, kullanım oranları gibi bilgiler önemli.

Görseli fark etmedim. Bir sorun gözükmüyor. Hangi oyunda kaç FPS alıyorsun? Grafik ayarları ve çözünürlük nedir?

Anladım hocam. Aygıtlardan devre dışı bırakmayı denediniz mi dahili grafik birimini?
Denedim hocam inteli devre dışı bırakınca 960m %1 ile çalışıyor
Hocam peki başka bir durumda oluyor mu?
Belki arkada işlemci kullanımını tetikleyen bir şey vardır. Oluyorsa recovery yapıp tekrar deneyebilirsiniz.

Dahili grafik birimi ayarları ile oynama. Oyunlarda FPS'i alacağın şey GTX olan Nvidia ekran kartı. İntel'in verdiği değeri görmezden gel. İntel'i devre dışı bırakırsan görüntü alamazsın. Oyun içinden görsel paylaşırsan daha iyi olur. Grafik ayarları, çözünürlük, FPS, ısı değerleri, kullanım oranları gibi bilgiler önemli.
?? Görmezden gel derken hocam anlatamıyorum galiba ısı değerleri normal fps normal gpu2 %5 veya %6 ya düştüğünde fps 20 30 altına iniyor yani sıcaklık ile alakası yok buna emin olabilirsiniz benim sıkıntım bu gpu 2 neden %si düşüyor düşüyorsa çözümü nedir
Hocam peki başka bir durumda oluyor mu?
Belki arkada işlemci kullanımını tetikleyen bir şey vardır. Oluyorsa recovery yapıp tekrar deneyebilirsiniz.

Teşekkürler sanırım son çare format olucak hiç atasım yoktu ama yapacak birşey yok

İntel'in HD grafik kartının oyunlarda performansa görülür bir etkisi yok. Detay vermek neden zor geliyor? Hangi oyunlarda, hangi ayarlarda kaç FPS alıyorsun? FPS 30'un altına mı iniyor, 200'den 170'e mi düşüyor?

LoL gibi bir oyun değil de sistemi zorlayacak bir oyunu açıp, FPS düştüğü andan bir görsel paylaşır mısın? Grafik ayarlarını da belirt ayrıca. Aşağıya örnek görseller bırakıyorum. Eki Görüntüle 520005Eki Görüntüle 520006

Hocam büyük ihtimal 75 derece sıcaklık görüp sıcaklık değerleri yüzünden drop oluyor diyeceksiniz yardımcı olmaya çalıştığınızı anlıyorum fakat sorunu neden ısrarla başka şeyde olduğunu anlatmaya çalıştığınızı anladım cevabınız için teşekkürler sorunun sıcaklıkla veya herhangi başka bir şeyde olmadığını biliyorum. Tekrardan çok teşekkür ederim

75 derecede FPS düşüşü oluyor diyecek kadar yetersiz değilim bu konularda. 33 yaşımda 20 seneyi aşkın süredir bilgisayar kullanıyorum. Hakim olmadığım konularda gereksiz şeyler yazmaktan kaçınırım.

Sorun zannettiğin şey bile olsa yeterli detay vermiyorsun. Bilgi vermezsen sonuç alamazsın.

Ayrıca gönderdiğim programdan 2 dakika sonra ''yükleyip denedim, sonuç değişmedi'' yazdın. Hangi ara yükleyip, ne kadar denedin? Güvenmediğin için dürüst davranmıyorsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı