Çözüldü i7 6700K 2080 Ti sistemin performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gökhan Raiser

Kilopat
Merhaba elimde 2080 Ti var ve 6700K ile kullanıyorum ASUS'u marka curvert 1ms 144 (ekrana ayarları açınca 165 FPS oluyor) 2K ekran bu 2'li arasında yeterli mi yoksa işlemci düşükmü kalıyor.

İleri de 3080 Ti alacağım ve i7 6700K ile kulanmayı dusunuyorum 3-4 sene sonra işlemci ve anakartımı da değiştireceğim planlı bir deyişim yapıyorum, ancak darboğaz ya da sıkıntı olusturumus bu kombınasyon sıstemımde.

i7-6700K.
2080 Ti.
Z170 PRO.
16 GB 2666.
2K 1ms 144 hrz.
1TB 960 Evo.
6TB HDD.

Ve bu sitemdem 2080'i cıkartıp 3080 Ti eklersem işlemci darbogazı gıbı sorun olur mu olarsa minimum duzeydemi olur.

Küçük bir sorum var bir de televızyonumda onceden gırdıgım film izleme sitelerine şimdi giremiyorum, ek bir parça alıp bunlarla gırılıyor dıye duydum mesela.
.

.

Ucuz bir şey ancak güvenilir mi yoksa öyle bir işlevi yok mu?

Çözüm
O darboğaz yapar diyenleri kaale almana gerek yok hocam. Bir şeyden haberleri yok. Genel anlamda yeterli zaten. Dediğim gibi OC yapmadıysanız OC yapın, soğutmanız oldukça iyi. Üstüne yüksek frekanslı bellekler kullanın. Tavsiyem elinizdekileri satıp 3200 veya 3600'lük RAM'ler kullanmanız. O zaman sorun kökten çözülecektir. Bir de oyunları SSD'den oynarsanız daha iyi olur.

3080 Ti geçeceğiniz zaman platformu yükseltirsiniz, olmadı 4K'da kullanırsınız size kalmış.
Benim tavsiyem DDR5'e kadar sabretmeniz Birkaç seneye kadar çıkar.

Ekran kartının gücünü bu işlemci ile kullanamazsın. Darboğaz yaşarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyle bilgileri sızdırılan muhtemel 3080ti 2k'da darboğaz yapması yüksek olasılık. DSR ile 4k yapılabilir.
İş sadece çözünürlük değil. 6700k 4 çekirdekli bir işlemci. Hyperthreadleri hesaba katmadım çünkü oyunlar kullanmıyor bunları.
Bazı oyunlar çözünürlük ve grafik yükünden bağımsız olarak işlemci kullanabilirler. Arka planda antivirüs, discord, anakartın ek yazılımları, windows arka plan hizmetleri gibi birçok etmen de devreye girince ekran kartını her an darboğaz bekler. Chrome'un ayarlarına bakarsanız kapalıyken bile arka planda çalışma ayarı açık olarak kuruluyor.

3080 Ti alacağınız zaman platform değişikliğine gidersiniz. Şu anlık gerek yok. OC yaparak ve daha yüksek frekanslı bellekler ile 2K ve üstü çözünürlüklerde besler. Zaten OC ile günümüz üst seviye işlemcilere yakın bir performans sergiliyor oyunlarda.

Dostum bu sistemle ben darbogaz yasadığımı düşünmüyorum ya da benmi fark etmedim bilmiyorum.

Star Wars Battlefront.
Star Wars Battlefront 2.
Battlefield 1-tüm oyunları dahıl.
GTA 5.
Tüm CoD serisi.

Aklınıza gelebilecek tüm oyunlarda 100 FPS üsü alıyorumen düşük anlık 90- 90 küsurlerre geliyor ancak ben gayet memnunum bahsedılen darboğaz durumunu biraz açıklar mısınız?

Sitem pwer önemli sıvı sogutma önemli onları yazmamısım.
Sıvı soğutma.
.
Kasa.

Ekran kartı dikey konumda bahsetıgım işlemci 2016 sanırım uretım bır işlemcızaten ömrünü doldurmak uzere 1-2 sene sonra değişimi yapacağım anakartla birlikte.

Ancak donanmların bırbırıne zararı olur mu sanmıyorum ama görüşleriniz benim için önemli.

O darboğaz yapar diyenleri kaale almana gerek yok hocam. Bir şeyden haberleri yok. Genel anlamda yeterli zaten. Dediğim gibi OC yapmadıysanız OC yapın, soğutmanız oldukça iyi. Üstüne yüksek frekanslı bellekler kullanın. Tavsiyem elinizdekileri satıp 3200 veya 3600'lük RAM'ler kullanmanız. O zaman sorun kökten çözülecektir. Bir de oyunları SSD'den oynarsanız daha iyi olur.

3080 Ti geçeceğiniz zaman platformu yükseltirsiniz, olmadı 4K'da kullanırsınız size kalmış.
Benim tavsiyem DDR5'e kadar sabretmeniz Birkaç seneye kadar çıkar.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…