Ali CEYLAN
Hectopat
Daha fazla
Merhaba sevgili dostlar. 80-86 lardan beri yığınla platfom kullanmış ve eski donanımcı olduğum halde bile işin içinden çıkamadığım bir durum söz konusu. El elden üstündür diyerek değerli fikirlerinize oldukça açığım.
Platform;
i76700K
Asus maximuss viii ranger
Quad Kit corsait 2666mh ddr4
GTX 780 OC MSİ gpu
İşim gereği çoklu işlemler yapıyorum. GPU tabanlı 3d modelleme yazılımı + CPU tabanlı render yazılımı aynı anda kullanımda modelleme FPS' ciddi oranda düşüyor.
Yazılım GPU kullansa bile neden düştüğüne dair teorim var.
Sağlıklı tasarım için yoğun modellerde minimum 25-30 FPS almam lazım.
Sadece, tasarım yaparken program olarak % 60 GPU, %12 CPU + 30 FPS alıyorum.
+ CPU renderin eklenince Bu değerler % 20 GPU, % 8 CPU + 15 FPS alıyorum.
Burada şu detay var. Render CPU ya, Çizim programı GPU ya yüklenir. CPu da sanki bloklanıyor. Engelleniyor gibi göründü. Tam olarak işlemci GPU'yu besleyemiyor. Sanki gücü yetemiyor.
Sanki, ekran kartı GPU' yu besleyemiyor.
Bu sırada web'de gezinme, genel sistem kullanımında gözle görülür gecikmeler var. 1080P youtube videoları tam ekrana geçişi sırasında 2 sn kadar bekleme yapmakta.
Photoshop layer' ları geçişi ve sürüklemesi yavaşlamakta.
Rendering bittiğinde herşey normale dönmekte.
Eski AMD FX 8120' de böyle sorunlar yaşamazdım. Çoklu çekirdeğin avantajı da da benim sistemde problem var. Nihayetinde intel gerçek 4 çekirdek. threat' lara filan pek itimat etmem ben
Ya ben Gerçek 8 çekirdekliye alışmışım. 4 olunca sapıttım. Ya da donanımda bir problem var.
Tüm sistem Test yazılımları ile denendi. En ufak bir probleme rastlamadım. Puanları herşeyi yerinde.
Yaptıklarım;
Tüm OC profilleri default yapıldı.
Bios kaç kere resetlendi.
Yepis yeni Win10 indirildi. Win7 denendi.
Onborad CPU üzerindeki GPU denendi.
Güncel driverler denendi.
Tüm sistemi en askari parçalarla kurulup yapıldı.
Fakat en ufak bir değişkenlik olmadı.
Düşünceleriniz nelerdi?
Platform;
i76700K
Asus maximuss viii ranger
Quad Kit corsait 2666mh ddr4
GTX 780 OC MSİ gpu
İşim gereği çoklu işlemler yapıyorum. GPU tabanlı 3d modelleme yazılımı + CPU tabanlı render yazılımı aynı anda kullanımda modelleme FPS' ciddi oranda düşüyor.
Yazılım GPU kullansa bile neden düştüğüne dair teorim var.
Sağlıklı tasarım için yoğun modellerde minimum 25-30 FPS almam lazım.
Sadece, tasarım yaparken program olarak % 60 GPU, %12 CPU + 30 FPS alıyorum.
+ CPU renderin eklenince Bu değerler % 20 GPU, % 8 CPU + 15 FPS alıyorum.
Burada şu detay var. Render CPU ya, Çizim programı GPU ya yüklenir. CPu da sanki bloklanıyor. Engelleniyor gibi göründü. Tam olarak işlemci GPU'yu besleyemiyor. Sanki gücü yetemiyor.
Sanki, ekran kartı GPU' yu besleyemiyor.
Bu sırada web'de gezinme, genel sistem kullanımında gözle görülür gecikmeler var. 1080P youtube videoları tam ekrana geçişi sırasında 2 sn kadar bekleme yapmakta.
Photoshop layer' ları geçişi ve sürüklemesi yavaşlamakta.
Rendering bittiğinde herşey normale dönmekte.
Eski AMD FX 8120' de böyle sorunlar yaşamazdım. Çoklu çekirdeğin avantajı da da benim sistemde problem var. Nihayetinde intel gerçek 4 çekirdek. threat' lara filan pek itimat etmem ben
Ya ben Gerçek 8 çekirdekliye alışmışım. 4 olunca sapıttım. Ya da donanımda bir problem var.
Tüm sistem Test yazılımları ile denendi. En ufak bir probleme rastlamadım. Puanları herşeyi yerinde.
Yaptıklarım;
Tüm OC profilleri default yapıldı.
Bios kaç kere resetlendi.
Yepis yeni Win10 indirildi. Win7 denendi.
Onborad CPU üzerindeki GPU denendi.
Güncel driverler denendi.
Tüm sistemi en askari parçalarla kurulup yapıldı.
Fakat en ufak bir değişkenlik olmadı.
Düşünceleriniz nelerdi?
Son düzenleme: