i7 6700K en fazla kaç W güç çekmeli?

Melihhh19

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirtiğim gibi i7 6700K işlemcim var bu işlemci %100 yük altında en fazla kaç W güç çekmeli çünkü OCCT ile PSU güç testi yaptığımda 20 saniyede 130W elektrik çekti ve işlemci 97 derece oldu direkt olarak testi kapattım. Intel'in resmi sitesinde TDP değeri olarak 91W yazıyor ama test sırasında 130W çektiği için merak ettim. Termal macunumu değiştirdikten sonra bu testi yeniden yapmayı planlıyorum PSU'nun sağlıklı olup olmadığını test etmek için. Eğer yeniden testte 130W ya da daha üstü bir W çekerse sıcaklık dışında işlemciye bir zararı olur mu?

i7 6700K 4.4 GHz de 1.41-1.45 arasında voltaj çekiyor bu normal mi? Anakartı yeni değiştirdim emin değilim ama hatırladığım kadarı ile eski anakarttımda 1.32 voltaj falan çekiyordu bu kadar yüksek voltaj çekmesi bir sıkıntı çıkarır mı?

PSU olarak elimde High Power element Smart 750W 80+ Bronze (https://www.hepsiburada.com/high-po...e-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-pm-bd303944) bulunuyor. Bu PSU yaklaşık olarak 5-5, 5 yıldır kullanıyorum bir sıkıntısı olup olmadığını nasıl tam olarak emin olabilirim? Kendim şöyle bir şey yaptım:
2-3 saat boyunca oyun oynadım. Bir taraftan da OCCT'de voltage kısmından işlemci voltajına, +5v, 3vcc, +12v değerlerine baktım hepsi sabit olarak aynı değerde herhangi bir dalgalanma veya oyunda kasma donma gibi bir sıkıntı yaşamadım.

Bu güç kaynağını yaklaşık olarak 8 aydır mining için kullanıyorum. Bundan 2 hafta önce tahminim statik elektrikten ama neden oluğunu tam bilmiyorum anakarta zarar verdi anakart şu an çalışmıyor fakat diğer tüm parçalar sağlam.

Dip not: Bozulan anakartım mining yapmadan öncedende minik bir dokunmadan statik elektik olup kapanıyor veya RAM'lere gelip RAM'lerin bir tanesini belli bir süre çalışmaz duruma getirdiği olmuştu.

Bu PSU ile mining yapılır mı? Mining için önerdiğiniz herhangi bir PSU var mı?

Dip not: İkinci elden bir anakart aldım ve gece boyunca aralıksız 12 saat oyun indirdim herhangi bir kapanma olmamış. Sabah baktığımda sistem oyun indirmeye devam ediyordu.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2022-01-16 204345.png
    Ek Açıklama 2022-01-16 204345.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 38
TDP gerçek güç tüketimi değil ayrıca 91W PL1 için, overclock ve PL2 seviyesinde daha fazla tüketir.
PSU yeterti gücü verebiliyorsa ve soğutabiliyorsun sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı