i7 6700K İşlemci Soğutucusu Önerisi

grkn

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar i7 6700k işemcim var ve SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE sıvı soğutma mevcut. Yaklaşık 1 ay önce Msi Gtx1080ti gaming x modelini aldım. Bugün oyun oynarken fark ettim, vsync kapalı metro redux oynarken ekran kartı %65, %70 falan kullanıyor. Fps 100 civarı ama neden kısıtlı kullanıyor anlamadım. Bende işlemcimi 4.0 GHz'den 4.6 GHz'ye OC yaptım BIOS'tan. Bu sefer FPS 140'lara çıktı ve GPU kullanımı %99. Fakat işlemci sıcaklığı oyun oynarken 70 75 dereceye kadar yükseliyor, belki bir saniye kadar 84 dereceye çıktığını da gördüm, ancak ortalama 75 derecelerde duruyor. CPU Fan hızını devamlı %100 çalıştırınca daha iyi tabi ama ses yapıyor. Ayrıca fanın devamlı %100 çalışmasının bir zararı var mı bilmiyorum.

Şuan daha iyi bi deneyimim var bilgisayarda ancak işlemcideki bu sıcaklık derecesi sorun olur mu ? Yeni bir soğutma alsam daha rahat eder miyim ?

Bu arada boştaki değerler 28-30 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava soğutma istersen Msi core frozr L ya da Thermaltake Frio alabilirsin, eğer sıvı soğutma istiyorsanda Corsair, Coolermaster, Thermaltake, Deepcool gibi markaların çift fanlı modellerini öneririm, yoksa adam gibi soğumaz. :)

Cooler master masterliquid pro 240 , harika bi soğutucu, 25 30 derece düştü sıcaklık, şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı