i7 4790k işlemci soğutucusu

Şu şekilde İ3 4160 kullanıyorum. Performans düşüşü veya ısınma yok. 65'i geçmiyor. Hatta çoğu zaman 65'i bile görmüyor. Stok soğutucu kullanıyorum. %100 yapınca 70'i görüyor yani. Soğutucu alana kadar böyle kullanabilirsiniz.
Eki Görüntüle 90049

Arkadaşım biraz önce 4790K ile 4160'ı karşılaştırmadın değil mi, ben yanlış anladım?

Bu elma ile armut değil, fındık ile mango karşılaştırması olmuş resmen

Seidon 120V önermem. Fazla ses yapıyor.
Bir arkadaştan alıntı yapayım;
''seidon 120V plus kullanıp iade etmiş biri olarak bende tavsiye etmiyorum.Zaten kronik pompa sorunu var.Bir dolu bir boş sıkıyor.Bazı anakartlar pompayı çalıştırmak için PWN' den yeterli gücü veremiyor.Bu durumda direk güç kaynağına bağlama yapılıyor ki buda sürekli %100 devir demek
Ayrıca üzerinde gelen fanda %100 devirde ses yapıyor maceraya gerek yok kapalı devre soğutma sistemleri zaten tavsiye edilmez pek.''

Konuya biraz geç kaldım kusura bakmayın. Ben i7 4790K kullanıyorum, işlemcim OC'de çalışıyor (4.8Gz). Soğutucu olarak da Zalman LQ315 kullanıyorum. Tek radyatörlü bir sıvı soğutma sistemi. Yük altında bile gördüğüm maksimum sıcaklık 50-55 derece. Sistem boştayken 33-35 derece. Tabii kasamın çok iyi hava akımı olması da etkili sanırım.

Konuya biraz geç kaldım kusura bakmayın. Ben i7 4790K kullanıyorum, işlemcim OC'de çalışıyor (4.8Gz). Soğutucu olarak da Zalman LQ315 kullanıyorum. Tek radyatörlü bir sıvı soğutma sistemi. Yük altında bile gördüğüm maksimum sıcaklık 50-55 derece. Sistem boştayken 33-35 derece. Tabii kasamın çok iyi hava akımı olması da etkili sanırım.

Estağfurullah, LQ315 iyiymiş hakikatten lakin benim bütçemi aşıyor. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan başka arkadaşlar için güzel bir seçenek.

Fikirlerini sunan herkese teşekkürler :bıyık:

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı