i7-6700K OC nasıl olmalı?

V2 modeli olduğu yazıyor bu model yeni çıktı.

Ah. O halde evet sıcaklıklar biraz yüksek gibi. Fan devri düşük olabilir, hava akımı yetersiz olabilir, termal macun kurumuş olabilir, tonla olasılık var. AIO kullanmadığım için tecrübemin yetmediği bir alan. Tek bildiğim 3-4 yıla ömürlerini dolduruyorlar.

Soğutma macun bakımı v.s yeni ama i7 6700k işlemcilerin belli bir ısı problemleri var zaten. Extra ısınma işlemci bazlı diye düşünüyorum. Ama şu anda aldığım ısı değerleri benim için gayet ideal durumda. 4.6 da stres testinde stabil 80 derece bence gayet iyi. Oyunlarda da max 70 derece görüyor. bir saattir falan oyun oynuyorum yeni ayarlar ile AC : Odessey HW monitöre göre max 68 derece görmüş ortalamada sağdaki ekrandan göz ucu bakıyorum 65ler'de geziyor.

4.2 ile 4.6 arasında çok fazla bir ısı farkı olmadı voltajı düzgün ayarlayınca. Ama voltajı biraz yükseltiyim hemen 10 derece ısı artıyor.

Aşağıda bir konum var ısı sorunu yaşamış sonra AIO değiştirmiştim. Aldıktan sonra 4.2 ile yaptığım ölçümler ile şimdiki 4.6 arasında pek fark yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı