i7 6700k OC ve GTX 970 OC PSU önerisi

Burak34xxxx

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve işlemciyi ve soğutmayı yüksek tuttum. Malum ekran kartı işlemciye göre daha çabuk eskiyor ve 3 yıl sonra ekran kartını değiştireceğim zaman darboğaz yapmaması gerekiyor.
Ve Sistem render ve Gaming amaçlı. Sistem şöyle

-Intel core i7 6700k işlemci
-Asus Z170 Pro Gaming anakart
-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0 ekran kartı
-Gskill (8GB) DDR4 2400 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Seagate 2 TB 7200 RPM HDD
-Corsair H100i Gtx sıvı soğutma
-Thermaltake core v31 80+ 650W kasa

Evet sistem böyle. İleride upgrade etmeyi düşündüğüm parçalar:

-Evga Gtx X70 (Pascal'dan sonra çıkacak mimariden)

-Kingston hyperX Predator (4x8GB) DDR4 3000 MHz RAM

-Samsung 850 evo 500 GB SSD

-Seagate 2 TB 7200 RPM HDD

-3x Corsair ledli fan

Bu sistemi aldıktan en az 5 yıl sonra bir sistem toplayabilirim. O yüzden işlemciyi, ekran kartını değiştirince OC yapmayı düşünüyorum. Ne kadar olursa. Umarım 90 dereceyi geçmeden 5 Ghz ye ulaşabilirim bu soğutma ile.

Ve ekran kartınıda OC yapabilirim diye düşünüyorum-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0-, Bir videoda 1533 MHz ye OC yaptıklarını görmüştüm. Ben o kadar zorlama taraftarı değilim açıkçası. 1480 MHz yeterli olacaktır ama belki 1533'ü de denerim.

Sormak istediğim sorular:

1- Bu psu Gtx 980Ti için bile yeterli ancak OC yapılınca ne kadar ekstra voltaj verildiği hakkında pek bir bilgim yok. Sizce en yüksek OC de -5 Ghz ve 1533 mhz- bu psu yeterli olacak mıdır?

2- Evga Gtx 970 SC de ısı borularından birisi belleklere temas etmiyor. Ftw almaya değer mi? ( Ftw, SC ye göre %3 performans artışı sağlıyor ve ısı borusu temas ediyor.)

3- Eğer Ftw modelini önerirseniz OC yapacağım için Galax Hof almam nasıl olur? ( ikiside aynı fiyattalar)

Bir fikriniz yoksa bile okuduysanız teşekkür ederim.
Recep Bey, yorum yaparsanız sevinirim.

@Recep Baltaş

@er36po

@Ali Güngör

Hocam yardımcı olabilir misiniz? @er36po

Bu bir konu gibi gözükse de, aslında birden fazla konu olmuş. O nedenle hepsine cevap veremeyeceğim.

Siz, sanırım yakında ilk dizdiğiniz sistemi toplayacaksiniz, ileride de yeniden güncelleneceksiniz? Sanırım buraya kadar doğru anlamışım.
Siz, bence önce bu sistemi bir kurun, daha da ilerisi için Allah büyük :D

Power olayına gelirsek, evet, Thermaltake ... 650 W. fazlasıyla yeni kuracağınız sisteme ve daha da ileride alacağınız 980 Ti ve diğer donanımlar için yeterli. Buna ideal bir OC da dahildir. Ancak uç nokta OC için bu PSU yine yeterli gelse de zorlanıp bazı hatalara neden olabilir. O yüzden kaliteli 700 watt ve üstüne bakmalısınız.

Bu bir konu gibi gözükse de, aslında birden fazla konu olmuş. O nedenle hepsine cevap veremeyeceğim.

Siz, sanırım yakında ilk dizdiğiniz sistemi toplayacaksiniz, ileride de yeniden güncelleneceksiniz? Sanırım buraya kadar doğru anlamışım.
Siz, bence önce bu sistemi bir kurun, daha da ilerisi için Allah büyük :D

Power olayına gelirsek, evet, Thermaltake ... 650 W. fazlasıyla yeni kuracağınız sisteme ve daha da ileride alacağınız 980 Ti ve diğer donanımlar için yeterli. Buna ideal bir OC da dahildir. Ancak uç nokta OC için bu PSU yine yeterli gelse de zorlanıp bazı hatalara neden olabilir. O yüzden kaliteli 700 watt ve üstüne bakmalısınız.

Teşekkür ederim. Çoğunu doğru anlamışsınız ama demek istediğim i7 6700k ve 980Ti için 650W yeterli olur, 6700k OC ve Gtx 970 için OC için 650W yeterli olur mu?
(Gtx 980Ti sadece örnektir)

Diğer soruları da cevaplarsanız sevinirim. Hatamı mazur görün. Tekrar yazamayacak kadar meşgulüm.

Dediğim gibi, normal kullanımda 650 W. PSU fazlasıyla yeterli. Normal OC'ta da gayet yeterli, ancak uç nokta OC'da zayıf kalacaktır. (En yüksek OC değerleri girildiğinde haliyle yüksek voltaj da vermek gerek, buna karşın o dediğiniz PSU çok da sağlıklı olmayacaktır.)

Evga 970 SC'nin ısı burularından birinin belleklere temas etmediği uydurmasını kim uydurdu?
O kart hava soğutmalı, haliyle ısı boruları belleklere değil, GPU'ya temas ediyor. Yani o kartta öyle bir sürün olduğunu düşünmüyorum, yok yani.
Ama soğutucu bloğunun GPU'yu tam kaplamadığını duymuştum bi ara.

Size tavsiyem; almışken Asus ya da MSI modellerini alın.

Dediğim gibi, normal kullanımda 650 W. PSU fazlasıyla yeterli. Normal OC'ta da gayet yeterli, ancak uç nokta OC'da zayıf kalacaktır. (En yüksek OC değerleri girildiğinde haliyle yüksek voltaj da vermek gerek, buna karşın o dediğiniz PSU çok da sağlıklı olmayacaktır.)

Evga 970 SC'nin ısı burularından birinin belleklere temas etmediği uydurmasını kim uydurdu?
O kart hava soğutmalı, haliyle ısı boruları belleklere değil, GPU'ya temas ediyor. Yani o kartta öyle bir sürün olduğunu düşünmüyorum, yok yani.

Teşekkür ederim.

Sizi anlıyorum. MSI ve Asus Technopat'a sponsor oldukları için onları önermek zorundasınız. Sizde biliyorsunuz ki Sapphire Evga ve Galax yurt dışında en fazla rehabet gören firmalardır. Recep Bey amd tarafında Sapphire'yi kötülüyor. Çünkü Asus, Türkiye'de R9 390X 400 TL , MSI ise 250 TL daha pahalıya satılıyor. Sonuç? MSI için 250 TL fazla para, Asus için 400 TL fazla para ve 85 derece.

Bu sitedeki yetkili hiçkimsenin Asus ve MSI hariç bir marka önerdiklerini görmedim. Evga ve Galax. Yukarıda da olduğu gibi. Tamam. Siz Evga da sorun yok dediniz ama neden MSI ve Asus öneriyorsunuz? Siz de biliyorsunuz ki Galax ve Evga daha performanslı. Sorun Yazılım desteği ise MSI afterburneri her nvidia sahibi kimse bedava kullanabiliyor. Bence şu zihniyetten bir an önce çıkılması gerekli. Sırf sponsorlar için bunların yapılmasını hiç doğru bulmuyorum.

Hocam o olayda bir yanlış anlaşılma varmış. 3 bakır borunun 2 tanesi tam GPU' ya temas ediyor diğeride azıcık temas ediyor. Modertör arkadaşlardan biri isimin hatırlamıyorum bunun sorun olmadığını hatta bu konuda EVGA' nın açıklama yaptığını söylemişti.

Hocam o olayda bir yanlış anlaşılma varmış. 3 bakır borunun 2 tanesi tam GPU' ya temas ediyor diğeride azıcık temas ediyor. Modertör arkadaşlardan biri isimin hatırlamıyorum bunun sorun olmadığını hatta bu konuda EVGA' nın açıklama yaptığını söylemişti.

Çok teşekkür ederim HOF alacaktım ama SC almaya karar verdim tekrar.

Bakın, ben size Evga ya da baska bir marka almayın demedim, demem de. Benim yaptığım yalnızca öneri idi. Hem kesinlikle Evga kalitesiz bir marka değil. Ama genel anlamda Sapphire için aynı şeyi söyleyemem.
Bu markaları (Asus, MSI) neden önerdiğimi de açıklayayım; şahsen birçok markayı kullanmış, sonuna kadar da test (OC'lu OC'suz) etmiş birisiyim. Bu markalar arsında kesinlikle Asus 1 numara bana göre. Ha, belki bana denk gelmiş de olabilir.

Size şuan kullandığım iki markadan örnek vereyim:
Biri Asus referans tasarım, diğeri ise Ggabyte Winforce özel tasarım Titan.
Normalde Ggabyte Winforce'nin referans olan Asus Titan'dan daha yüksek performans alması gerek, çünkü Winforce özel tasarım, haliyle MHz'leri daha yüksek ve soğutması da daha iyi.
Fakat gelin görün ki Asus G. Winforce'dan stok ayarlarda ya da OC'da daha yüksek performans sunuyor.

Neyse çok uzatmayayım.
Yanlız şu sponsorluk olayına da deyineyim:
Ben de sizin gibi Technopat'ta normal bir üyeyim, yani kalkıp da birilerinin sponsor olduğu bir markayı ya da herhangi bir ürünü övecek ya da destekleyecek değilim, zaten öyle bir yapıya da sahip değilim.

Ama şunu da açıklayayım; benim bildiğim, inandığım Ali, Recep ikilisi ve ekibi kalkıp da 3-5 kuruş dünya malı için insanlara daha iyi diye daha kötü bir ürün önermezler.
Bunu yapacak adam Tror üyelere de müsaade edip daha çok üye, takipçi, haliyle bol keseden tıklanma ve o tıklanma ya da adı her ne ise, sayesinde daha çok reklam ve para...

Tamam. Haklı olabilirsiniz ama her modelde bu olay farklı oluyor. Her firma her GPU da başarılı olamıyor. Ama benim neticemde kullandığınız Gigabyte sorunlu olabilir. Ben zaten ne Recep Bey'e ne Ali Bey'e ne de Technopat' ekibinin böyle birşey yaptıklarını söyledim ama bunu Zorunda oldukları için yapıyorlar. Eğer yapmazlarsa, incelemeye ürün gelmez ve bunu kendi cepleriyle kapatamazlar. Kanal çöker.

Ancak Evga Galax, Sapphire gibi firmalar Tütkiye' de aktivitede bulunurlarsa onlardan yana olacakları kesin.

Sizce neden Anakart ve ekran kartlarında Asus ve MSI hariç hiç birşey kullanmıyorlar? Kullanamazlar çünkü anlaşmalar belli. Mahkemelik olurlar. Ama bu anlaşmalar sosyal de geçerli olmamalı.

İşte demek istediğim şey Technopat'ın ayakta kalması ve büyümesi için yapıyorlar bunu ancak insanlar daha fazla performans alabilecekken haklarının yenmiş olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi, birçok Marka/ Model denemiş birisiyim...
Ben bu markalarda hata yok demiyorum, genel anlamda iyi olduklarını söylüyorum yalnızca.

Emin olun bendeki G. Winforce'de en ufak bir sorun yok, Asus'u yakalayamıyor yalnızca :)

Sponsorluk olayına girmenin mantığı yok, o nedenle girmeyeceğim.

Tabi şunu da belirteyim; üstün gördüğünüz markanın kanıtını (Örneğin, "ben kullandım, biliyorum" gibi) getirip öyle idda ederseniz daha iyi olacak.
Yaşantınızda başarılar dilerim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı