Burak34xxxx
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve işlemciyi ve soğutmayı yüksek tuttum. Malum ekran kartı işlemciye göre daha çabuk eskiyor ve 3 yıl sonra ekran kartını değiştireceğim zaman darboğaz yapmaması gerekiyor.
Ve Sistem render ve Gaming amaçlı. Sistem şöyle
-Intel core i7 6700k işlemci
-Asus Z170 Pro Gaming anakart
-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0 ekran kartı
-Gskill (8GB) DDR4 2400 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Seagate 2 TB 7200 RPM HDD
-Corsair H100i Gtx sıvı soğutma
-Thermaltake core v31 80+ 650W kasa
Evet sistem böyle. İleride upgrade etmeyi düşündüğüm parçalar:
-Evga Gtx X70 (Pascal'dan sonra çıkacak mimariden)
-Kingston hyperX Predator (4x8GB) DDR4 3000 MHz RAM
-Samsung 850 evo 500 GB SSD
-3x Corsair ledli fan
Bu sistemi aldıktan en az 5 yıl sonra bir sistem toplayabilirim. O yüzden işlemciyi, ekran kartını değiştirince OC yapmayı düşünüyorum. Ne kadar olursa. Umarım 90 dereceyi geçmeden 5 Ghz ye ulaşabilirim bu soğutma ile.
Ve ekran kartınıda OC yapabilirim diye düşünüyorum-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0-, Bir videoda 1533 MHz ye OC yaptıklarını görmüştüm. Ben o kadar zorlama taraftarı değilim açıkçası. 1480 MHz yeterli olacaktır ama belki 1533'ü de denerim.
Sormak istediğim sorular:
1- Bu psu Gtx 980Ti için bile yeterli ancak OC yapılınca ne kadar ekstra voltaj verildiği hakkında pek bir bilgim yok. Sizce en yüksek OC de -5 Ghz ve 1533 mhz- bu psu yeterli olacak mıdır?
2- Evga Gtx 970 SC de ısı borularından birisi belleklere temas etmiyor. Ftw almaya değer mi? ( Ftw, SC ye göre %3 performans artışı sağlıyor ve ısı borusu temas ediyor.)
3- Eğer Ftw modelini önerirseniz OC yapacağım için Galax Hof almam nasıl olur? ( ikiside aynı fiyattalar)
Bir fikriniz yoksa bile okuduysanız teşekkür ederim.
Recep Bey, yorum yaparsanız sevinirim.
@Recep Baltaş
@er36po
@Ali Güngör
Hocam yardımcı olabilir misiniz? @er36po
Ve Sistem render ve Gaming amaçlı. Sistem şöyle
-Intel core i7 6700k işlemci
-Asus Z170 Pro Gaming anakart
-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0 ekran kartı
-Gskill (8GB) DDR4 2400 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Corsair H100i Gtx sıvı soğutma
-Thermaltake core v31 80+ 650W kasa
Evet sistem böyle. İleride upgrade etmeyi düşündüğüm parçalar:
-Evga Gtx X70 (Pascal'dan sonra çıkacak mimariden)
-Kingston hyperX Predator (4x8GB) DDR4 3000 MHz RAM
-Samsung 850 evo 500 GB SSD
-3x Corsair ledli fan
Bu sistemi aldıktan en az 5 yıl sonra bir sistem toplayabilirim. O yüzden işlemciyi, ekran kartını değiştirince OC yapmayı düşünüyorum. Ne kadar olursa. Umarım 90 dereceyi geçmeden 5 Ghz ye ulaşabilirim bu soğutma ile.
Ve ekran kartınıda OC yapabilirim diye düşünüyorum-Evga Gtx 970 SC ACX 2.0-, Bir videoda 1533 MHz ye OC yaptıklarını görmüştüm. Ben o kadar zorlama taraftarı değilim açıkçası. 1480 MHz yeterli olacaktır ama belki 1533'ü de denerim.
Sormak istediğim sorular:
1- Bu psu Gtx 980Ti için bile yeterli ancak OC yapılınca ne kadar ekstra voltaj verildiği hakkında pek bir bilgim yok. Sizce en yüksek OC de -5 Ghz ve 1533 mhz- bu psu yeterli olacak mıdır?
2- Evga Gtx 970 SC de ısı borularından birisi belleklere temas etmiyor. Ftw almaya değer mi? ( Ftw, SC ye göre %3 performans artışı sağlıyor ve ısı borusu temas ediyor.)
3- Eğer Ftw modelini önerirseniz OC yapacağım için Galax Hof almam nasıl olur? ( ikiside aynı fiyattalar)
Bir fikriniz yoksa bile okuduysanız teşekkür ederim.
Recep Bey, yorum yaparsanız sevinirim.
@Recep Baltaş
@er36po
@Ali Güngör
Hocam yardımcı olabilir misiniz? @er36po