Punishercan
Hectopat
Daha fazla
Selam.
i7 6700K
MSI RTX 3060 12 GB
16 GB Kingston DDR4 2666MHz
MSI Z170A
1200W PSU
Sistemde birden fazla disk var. İşletim sistemi ve oyunlar M.2 olanlarda yüklü.
Yaklaşık olarak 1 aydır DotA 2 oyununda mesela ani bir FPS düşüş problemi yaşamaya başladım. Belki daha önce de yaşıyordum ben farkında değildim.
PUBG 120FPS, CS:GO 200FPS civarı performans veriyor, DotA2 oynamak istediğimde 40-80FPS arasındayım.
CPU kullanımı %60, RAM kullanımı %80, ekran kartı kullanımı %40 üstüne hiç çıkmadı. Ekran kartı sıcaklığı 52, işlemci sıcaklığı 50 üstüne çıkmadı.
Kasada hava akışı iyi durumda ve fanlarım güzel.
Bu tarz oyunları az kaynak kullanmak için hep düşük FPS'lere sabitlerdim. Mesela PUBG 144, DotA2 144, CS:GO 200 gibi.
Sürücüler güncel, ek kaynak tüketen uygulamarı kontrol ettim, Windows güncel.
Sistemdeki bütün uygulamalar ve işletim sistemi lisanslı, orijinal ürün.
Sorunu çözemedim. Tahmini olan var mı?
İlk mesajımı düzenleyemedim. Önemli bir detay var. Birden fazla monitör kullanıyorum. Etkisi olabilir mi?
i7 6700K
MSI RTX 3060 12 GB
16 GB Kingston DDR4 2666MHz
MSI Z170A
1200W PSU
Sistemde birden fazla disk var. İşletim sistemi ve oyunlar M.2 olanlarda yüklü.
Yaklaşık olarak 1 aydır DotA 2 oyununda mesela ani bir FPS düşüş problemi yaşamaya başladım. Belki daha önce de yaşıyordum ben farkında değildim.
PUBG 120FPS, CS:GO 200FPS civarı performans veriyor, DotA2 oynamak istediğimde 40-80FPS arasındayım.
CPU kullanımı %60, RAM kullanımı %80, ekran kartı kullanımı %40 üstüne hiç çıkmadı. Ekran kartı sıcaklığı 52, işlemci sıcaklığı 50 üstüne çıkmadı.
Kasada hava akışı iyi durumda ve fanlarım güzel.
Bu tarz oyunları az kaynak kullanmak için hep düşük FPS'lere sabitlerdim. Mesela PUBG 144, DotA2 144, CS:GO 200 gibi.
Sürücüler güncel, ek kaynak tüketen uygulamarı kontrol ettim, Windows güncel.
Sistemdeki bütün uygulamalar ve işletim sistemi lisanslı, orijinal ürün.
Sorunu çözemedim. Tahmini olan var mı?
İlk mesajımı düzenleyemedim. Önemli bir detay var. Birden fazla monitör kullanıyorum. Etkisi olabilir mi?
Son düzenleme: