i7 4770 ve GTX 1070 sistemde düşük CPU ve GPU kullanımı sorunu

Ali Çelik

Megapat
Daha fazla  
Oyun içinde işlemci kullanımı %45 - %75 arası değişiyor. GPU kullanımı ise %75-%100 arası. İşlemci darboğazı olsaydı sanırım işlemci kullanımı çok yüksek seyredecekti. Ama şu an durum o şekilde değil. GPU'daki bu frenlemenin kaynağı RAM olabilir mi?

600W PSU.
H81M-P33 anakart.
i7 4770 işlemci.
Corsair 4+4 1600 MHz RAM.
240 GB SATA SSD 550/530.
Gigabyte G1 Gaming GTX 1070.

Son düzenleyen: Moderatör:
%50 üstü CPU kullanımı çok. CPU kullanımı ne kadar düşük olursa sizin için o kadar iyi olur. GPU kısmında ise işlemciniz ekran kartınıza yer yer darboğaz yapıyor. Oynadığınız oyunun ayarlarını köklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

%50 üstü CPU kullanımı çok. CPU kullanımı ne kadar düşük olursa sizin için o kadar iyi olur. GPU kısmında ise işlemciniz ekran kartınıza yer yer darboğaz yapıyor. Oynadığınız oyunun ayarlarını köklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
%50 üzeri neden çok?
Ryzen 2200g rx580 sistemimde CPU 80 GPU 100 olarak çalışıyordu. Ne bir performans sorunu ne FPS drop yaşamıyordum.
Evet, RAM'de olabilir, sanırım sadece SSD var depolama olarak, yoksa bir de SSD'ye yükleyip dene.
RAM kaynaklı performans sorunlarında genelde CPU GPU kulllanımı ve Ortlama FPS de fark olmaz. Sadece RAM şişince FPS drop olurdu. Ama sanırım şu an en çok göze batan RAM. En iyisi 8+8 RAM siparişi verip bir denemek.

%50 üzeri neden çok?
Ryzen 2200G RX580 sistemimde CPU 80 GPU 100 olarak çalışıyordu. Ne bir performans sorunu ne FPS düşmesi yaşamıyordum.

RAM kaynaklı performans sorunlarında genelde CPU GPU kulllanımı ve ortlama FPS'de fark olmaz. Sadece RAM şişince FPS düşmesi olurdu. Ama sanırım şu an en çok göze batan RAM. En iyisi 8+8 RAM siparişi verip bir denemek.

Bende oluyordu, ama benim sistemim Ryzen ve Single Channel idi, 8x2 Dual Channel yaptıktan sonra GTA 5'te 80-90 alırken 100'leri geçtim, Far Cry 4'te oyunu oynayamacak kadar kötüyken ortalam 75 FPS alıyorum şu an.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00