i7-6700K & RTX3060 sistemde düşük GPU ve CPU kullanımı

Punishercan

Hectopat
Daha fazla  
Selam.
i7 6700K
MSI RTX 3060 12 GB
16 GB Kingston DDR4 2666MHz
MSI Z170A
1200W PSU
Sistemde birden fazla disk var. İşletim sistemi ve oyunlar M.2 olanlarda yüklü.
Yaklaşık olarak 1 aydır DotA 2 oyununda mesela ani bir FPS düşüş problemi yaşamaya başladım. Belki daha önce de yaşıyordum ben farkında değildim.
PUBG 120FPS, CS:GO 200FPS civarı performans veriyor, DotA2 oynamak istediğimde 40-80FPS arasındayım.
CPU kullanımı %60, RAM kullanımı %80, ekran kartı kullanımı %40 üstüne hiç çıkmadı. Ekran kartı sıcaklığı 52, işlemci sıcaklığı 50 üstüne çıkmadı.
Kasada hava akışı iyi durumda ve fanlarım güzel.
Bu tarz oyunları az kaynak kullanmak için hep düşük FPS'lere sabitlerdim. Mesela PUBG 144, DotA2 144, CS:GO 200 gibi.
Sürücüler güncel, ek kaynak tüketen uygulamarı kontrol ettim, Windows güncel.
Sistemdeki bütün uygulamalar ve işletim sistemi lisanslı, orijinal ürün.
Sorunu çözemedim. Tahmini olan var mı?

İlk mesajımı düzenleyemedim. Önemli bir detay var. Birden fazla monitör kullanıyorum. Etkisi olabilir mi?

Son düzenleme:
Yüksek performans moduna almayı denedin mi?
Güç seceneklerinden bahsediyorsanız, evet.

Ek olarak, biraz önce BIOS güncellemesi de yaptım.

Güncelleme: MSI sitesinden sürücü ve yazılımlar güncellendi. Windows update yok. Sanal bellek 4096 olarak güncellendi. Msconfig ayarlarında problem yok. Bilgisayar da virüs yok :)
Dota2 de en çok 110FPS gördüm. Savaş ortasında 40 civarı düştüğünü gördüm.

Son düzenleme:

Güncelleme: MSI sitesinden sürücü ve yazılımlar güncellendi. Windows Update yok. Sanal bellek 4096 olarak güncellendi. MSConfig ayarlarında problem yok. Bilgisayar da virüs yok :)
DotA2 de en çok 110FPS gördüm. Savaş ortasında 40 civarı düştüğünü gördüm.

Bilemedim.

Güncelleme: MSI sitesinden sürücü ve yazılımlar güncellendi. Windows Update yok. Sanal bellek 4096 olarak güncellendi. MSConfig ayarlarında problem yok. Bilgisayar da virüs yok :)
DotA2 de en çok 110FPS gördüm. Savaş ortasında 40 civarı düştüğünü gördüm.

Halledebildiniz mi?

Nasıl yaptığınızı söyleyebilir misiniz size zahmet. Benim sistemim Ryzen 5 5600X RTX 3060 Ti var fakat GTA 5, FIFA 23 gibi oyunlarda bile GPU kullanımı 40-50'lerde dolaşıyor.
Selamlar. Soru soracağınızı hiç düşünmemiştim, bu yüzden geç cevap için çok üzgünüm. İşlemciye ufak bir overclock yaptım. Ekran kartını da %2 civarında overclock yaptım. Onun dışında işletim sisteminde bütün ayarları kontrol, sürücülerin güncellenmesi ve arka planda çalışan 5-6 tane uygulamayı kaldırdım. Yani düşünüyorum da başka bir şey yok sanırım. Ancak bu işlemlerden sonra FPS neredeyse %50 arttı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı