i7 6700K sistem RAM seçimi

Sizce RAM ve Soğutucu değişmeli mi yoksa sistem İYİ mi?

• Rami değiştir.

Oy: 0 0,0%
  • Soğutucu değiştir.

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

erdog4ngezer

Hectopat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
ÖĞRENCİ
Öncelikle herkese merhaba.

Kullandığım bellekleri 20 gün önce Vatan Bilgisayar'dan almıştım ama bana biraz fazla geldiğini ve 16 GB'a çekip markasını da Corsair olarak değiştirmek istedim çünkü sorduğum insanlar genelde tercihini Corsair'den yana kullandı (ama sizin de fikirlerinizi almak isterim.). Bu sefer de CL değerine mi yoksa MHz değerine mi öncelik vermeliyim karar veremedim ve hatta model farkı da var sizden yardım almak istedim değerli bilgilerinizi sunarsanız çok memnun olurum :)

Kullanmakta olduğum RAM'ler:
GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

Sizce de değiştirmeli miyim?
Değiştirmeliysem aşağıda ki ram'lerden hangisi olmalı?

Not: Bellekleri değiştirmeye karar verirsem VatanB. iade alacak kalan ücret bana kupon olarak verilecek ve üstüne biraz para ekleyip sıvı soğutma alacağım.

1. CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram
  2. CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

Sistemimi eklere ekledim. Ekran kartı görünmüyor ekran kartım MSI GTX 1070 GAMİNG X.

sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Merhabalar. Gayet güzel uyumlu sistem olduğunu düşünüyorum lakin ramlarin 3400 MHZ destekleyen anakartın yanında düşük kalmış bununla beraber sanıyorum ki 32 GB senin için de fazla gelmiş olmalı ki 16GB ile değiştirmeyi düşünüyorsun. Benim seçimim;
  1. CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram olurdu ama alternatif olarak ta
  2. GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram bu ikisi arasında 2. yi tercih ederdim. Çünkü Corsair Vengeance X99 sistemlere uyumluluğu test edilip onaylanmış öte yandan GSKILL Ripjaws V z170 anakartlar ile tam uyumlu olması benim gözümde bir artıdır. Yine de farklı fikirler çıkabilir bu konu da ama hepsinin de anakartına yakışacak 3200 MHZ ramlar olacağını sanıyorum. Saygılarımla..

Son düzenleme:
Öncelikle Merhabalar. Gayet güzel uyumlu sistem olduğunu düşünüyorum lakin ramlarin 3400 MHZ destekleyen anakartın yanında düşük kalmış bununla beraber sanıyorum ki 32 GB senin için de fazla gelmiş olmalı ki 16GB ile değiştirmeyi düşünüyorsun. Benim seçimim;
  1. CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram olurdu ama alternatif olarak ta
  2. GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL15 1.35V Dual kit Ram bu ikisi arasında 2. yi tercih ederdim. Çünkü Corsair Vengeance X99 sistemlere uyumluluğu test edilip onaylanmış öte yandan GSKILL TRIDENT Z z170 anakartlar ile tam uyumlu olması benim gözümde bir artıdır. Yine de farklı fikirler çıkabilir bu konu da ama hepsinin de anakartına yakışacak 3200 MHZ ramlar olacağını sanıyorum. Saygılarımla..
Mesajın için teşekkür ederim. Evet bende 3200mhz 16gb ram ile ramlerimi değiştirmek konusunda kararsız kaldım çünkü 32gb 3200mhzler çok pahalı ancak 16gb alabilirim ve bir sürü alternatif marka ve model var bunun yanın da önerin için ayrıca teşekkür ederim.

Mesajın için teşekkür ederim. Evet bende 3200mhz 16gb ram ile ramlerimi değiştirmek konusunda kararsız kaldım çünkü 32gb 3200mhzler çok pahalı ancak 16gb alabilirim ve bir sürü alternatif marka ve model var bunun yanın da önerin için ayrıca teşekkür ederim.
Mesajımı güncelledim yanlış link kopyalamışım onu bir kontrol edersen mali açıdan daha uygun hem aynı şekilde XMP desekli.

Mesajımı güncelledim yanlış link kopyalamışım onu bir kontrol edersen mali açıdan daha uygun hem aynı şekilde XMP desekli.
Güncellediğin Gskill ram benim sisteme daha iyi olacak gibi Corsair'e göre, öyle değil mi? Hem Z170 anakartıma uyumlu hem 6.nesil işlemcime. Sence de Gskill olanı mı almalıyım sen olsan hangisini alırdın?

Son düzenleme:
Neden kingston? Hem mhzi düşük ve fiyatı daha yüksek

Corsair - Gskıll Gibi markaları kötülemek istemiyorum fakat çoğu benchmark testlerinde Kingston'un gerisinde kalıyorlar 200 MHZ Fazla yada eksik olması sana %1 Performans kaybı bile yaşatmaz Hissedemezsin Çok çok yüksek Bellek kullanan programlardan bahsediyorum Oyunlarda bunun farkını zaten anlayamazsın ayrıca MHZ Değil sadece olay Stabilite 3200 MHZ Deyip 2800 De çalışan Markalardan bahsediyorum Kingston çizgisini hiç bozmadan 3000 MHZ Verir sana Fiyatıda kalitesinden dolayı yüksektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı