i7 6700K Skylake Sistem

• Konuyu başlatan 0x2121
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.642
İşlemci Skylake olduğu için kesinlikle su soğutma eklemelisin. Sebebini de söyleyeyim. Skylake işlemcilerde hava soğutmanın baskı yapması sonucu işlemci pinlerinin yamulma riski varmış. Bununla alakalı bir haber vardı. Technopat Anasayfaya tıklayarak biraz geride ki haberlere bir göz gezdirebilirsin. Su soğutma hem daha performanslıdır hem de işlemciyi riske atmamış olursunuz.
Bu dediğin 2 blok birleştirilip ağırlığı 1 kilonun üstüne çıkarılan soğutucular için geçerli. Hyper 212 Evo gibi soğutucularda sorun olmaz.

@0x2121 Sistem gayet güzel hiç bir uyumsuzluk yok kasa olarak CORSAIR Obsidian Serisi 450D CC-9011049-WW Power Yok USB Ses Siyah Kasa - Ürün Kategorileri öneririm Bu arada Seagate firması Barracuda disklerini artık üretmiyor vatan size stokta kalan bir diski veya iade edilen bir diski gönderecektir bence onun yerine WD serilerinden bir disk tercih edin.

İkinci bir husus seçtiğin monitörün teknik özellikleri güzel fakat görüntü çıkışları sadece DVI ve VGA(dvi gönüştürücü) mevcut. Monitör olarak Asus VX238H veya BenQ RL2240HE öneririm.

Bence hava soğutma tercih edin zira kaliteli bir sıvı soğutma için en az 400 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekir.

Deep Cool Captain 360 bende kullanıyorum hem çok guzel hem cok sessiz ozel tasarım yuksek performans fanlar ve pompası muhtesem gorunuyor :D 450tl

@ottomans58 daha önce hiç su soğutma kullanmadım da önericeğin bir şey var mı ?

Açıkçası daha önce ben de sıvı soğutma kullanmadım :) ama bu bütçeye çok kaliteli sıvı soğutmalar bulunuyor. Arkadaşların tavsiyelerine bakabilirsin. Bildiğim kadarıyla en ucuz sıvı soğutma 200-220TL civarı. Mesela bu var Dark AquaForce W120 Intel 775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu Çift Fanlı Sıvı Soğutma Sistemi ama ne kadar kalitelidir, ne kadar performanslıdır bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı