İ7 6700K Tabanlı Sistem İncelemesi

Benzer bir sorunu aşağıdaki şekilde çözmüşler. İstersen sen de bir dene:
External Hard disk Not Detected

- Aygıt yöneticisinde "HP Portable Drive SCSI Disk Device" dediğin kısma sağ tık ve Properties
- Driver sekmesinden Update Driver
- Browes My Computer...
- Aşağıdaki "Let me pick from a list of device drivers on my computer" kısmına tıkla,
- Açılan pencerede "Show compatible hardware" kutucuğu seçili haldeyken, aşağıdaki listede uygun sürücü varsa yükle.

Bunu buldum denedim ama çözüm olmadı. Hala uğraşıyorum yahu, nasıl bir dert bu böyle?
Ayrıca sana da çok teşekkür ederim, uğraşıyorsun.

HP'nin sitesinde bu harici disk için herhangi bir sürücü var mı?
Ayrıca, ASUS'un Z170-A destek sayfasında USB 3.0 sürücüsü olduğunu hatırlıyorum.

HP'de hiç bir şey yok. ASUS için ise var ve yüklü zaten. Ancak diyorumki, ben 2 gün önce sistemi ilk kurup çalıştırdığımda bu disk çalışıyordu, dün gitti. Acaba ben tüm sürücüleri yeniden mi yüklesem? Gerçi saçma geliyor ama...

Olabilir. Bu tarz sıkıntılarda bende de takıntı oldu; hemen gidip chipset'i -overall komutuyla yüklüyorum tekrar

Donanımda bir sıkıntı yoksa, yani bir kez çalıştıysa sorun değil bence. Demek ki yazılımsal bir sorun olma ihtimali yüksek. Mutlaka bir yolu bulunur.

Evet muhakkak vardır. Hani derler ya körün istediği bir göz Allah verdi iki göz, açıkçası ben de seviyorum bu işlerle uğraşmayı Bakalım bir şekilde çözeceğim ama henüz nasıl onu bilemiyorum.

Böyle sorunlar bu işin tuzu biberi Hele ki yeni bir sistem toplandığında. Windows 95'ten beridir PC kullanıyorum. Harici bir ses kartını zamanında iki arkadaş 20 saatte zor kurmuştuk. Aynı kartı bir gün sonra Mac'e kurmamız 1.5 dakika sürmüştü O günleri hatırladıkça bugün şükrediyorum.

Diğer yandan,
Acronis ile tanıştığımdan beri, programlarımı ve dosyalarımı en uygun şekilde ayarladıktan sonra mutlaka bir yedek alırım. Çok karmaşık bir sorun çıkar da halledemezsem imdada yetişiyor.

Son olarak,
Hemen hemen aynı bileşenleri seçtiğimiz için söylüyorum, sistemden genel olarak çok memnunum. Bu gibi sorunlar illa ki oluyor. En kısa zamanda bir çözüm bulur ve PC'nin keyfini çıkarırsın umarım.

Benim de ilk bilgisayarım Amstrad'dı, ortaokula başlama hediyesi Ama bu tür problemleri hep kardeşim çözerdi. Ne zamanki yurt dışına gitti iş başa düştü, öğrenmeye çalışıyorum yıllardır. Ama sonu yok malumun.

Evet ben de açıkçası ilk izlenim olarak çok memnunum. Benim için olmazsa olmaz özellik hız ve sessizlik. Fanları anakarta bağladıktan sonra resmen ölüm sessizliği var. Hıza gelince Samsung SSD'yi Samsung Magician ile Rapid Mode yaptım, sonuç inanılmaz. Ekteki resme bakar mısın bir?

Yalnız ne var biliyor musun, ben BIOS güncelledikten sonra oldu bu iş. Acaba ilk BIOS'a geri mi dönsem? İlk BIOS bu idi Z170-A BIOS 1203, yeni yüklediğim ise bu Z170-A BIOS 1302.

Aynen bende de öyle. Samsung 850 Evo'nun Rapid mod dışında çıkardığı değerler de gayet iyi. Uygun fiyatlı bir tane daha bulursam Raid yapmayı düşünüyorum.

Yalnız ne var biliyor musun, ben BIOS güncelledikten sonra oldu bu iş. Acaba ilk BIOS'a geri mi dönsem? İlk BIOS bu idi Z170-A BIOS 1203, yeni yüklediğim ise bu Z170-A BIOS 1302.

Ben olsam güncel BIOS'tan vazgeçmem. Mutlaka bir çözümü bulunur.

Ne zararı olabilirki, düzelmezse tekrar güncel BIOS'u yüklerim. Yükseltme yapar gibi düşürüyorum değil mi, değişik bir yükleme durumu yok yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…