i7 6700K ve GTX 1070 sistem performans sorunu

BLaszczyKowsKy

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta önce bir sistem topladım monitör ile birlikte 7000 TL küsur tuttu.
Parçarları:
  • i7 6700K
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • CM Seidon 240v 240mm sıvı sogutucu
  • Corsair 16 GB DDR4 3000 MHz CL15 Dual RAM
  • Cooler Master HAF 912 Combat GX 80 Plus 750W
  • Samsung 850 EVO 540mb okuma 520 yazma 500 GB SSD
  • Philips 27" 272G5DJEB/00 144 Hz 1 ms Gaming Monitör
Bu sistemi aldım ama oyunlarda yüksek FPS alamıyorum. GTA 5'de full ultrada 4 GB ekran kartı kullanmasına ragmen FPS 20 - 30. FPS sabitleme kapalı. CS:GO'da 200 300 FPS arası degişiyor arada donuyor. BF4 ultrada 60 FPS yine aynı şekilde kasmalar mevcut. Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende gtx 1070 kullanıyorum, 1080p oynarken gta'da msaa açmalısınız aksi takdirde kart % 30 civarında çalışıyor, güncel apilerde(vulkan, dx12) sorun olmasada durum bu vaziyette, dsr ile 2kda oynayabilirsiniz.

Anakartı yazmayı unutmuşum MSI Gaming M5 Bu arada yanlış yere açtıgım için neden ban atıyorsunuz bilmiyoruz diye yazmıştım.
Dedigini deniyicem dostum ama genel anlamda ekran kartından tam verim alamıyorum ETS2 GTA5 CSGO BF4 LOL NFS 2015 Genel olarak oyunların hepsinde sıkıntı yaşıyorum sistemi orjinal kurdum.

Kardeş bende aynı anakart aynı ekran kartı aynı işlemciyi kullanıyorum ssd de aynı bu arada ram Kingston o farklı 2 k 144hz 1ms ve g sync açık sürekli bazen arada oda nadir battlefield 1 fps 90 dan 25 17 arasına düşüyor oda 20 saniyede düzeliyor orijinal oyun ve orijinal Windows kullanıyorum belkide ondan hep stabil çalışıyor olabilir yada woltaj mi eksik aliyo ekran kartın bilemedim

OC modunda çalıştırıyorum tam performans için ama dedigim gibi sürekli fps düşüşlerim var. İleri seviye anlayan arkadaşlar gelse yardımcı olsa keşke biraz :)

Kardeş bende aynı anakart aynı ekran kartı aynı işlemciyi kullanıyorum ssd de aynı bu arada ram Kingston o farklı 2 k 144hz 1ms ve g sync açık sürekli bazen arada oda nadir battlefield 1 fps 90 dan 25 17 arasına düşüyor oda 20 saniyede düzeliyor orijinal oyun ve orijinal Windows kullanıyorum belkide ondan hep stabil çalışıyor olabilir yada woltaj mi eksik aliyo ekran kartın bilemedim
90 fps alıp, 17-25 fps arasına düşüyorsa, bu olay 20 saniye gibi uzun bir sürede düzeliyorsa... Üzülerek söylüyorum seninde sisteminde veya oyununda sorun var. 20 saniye fps düşüsü, devam edişi normal değil.

1080p kullanımdan dolayı yaşıyorsun bu problemi. Bazı oyunlarda bu şekilde bir kullanım yaşanıyor. Bende de 1070 var. CS go gibi bir oyunu 4K'da açmazsan %20 bile zor kullanır kartın. DSR yardımıyla 4K ulaştığındaki sonuçları paylaş. Bir bakmaya çalışalım ben haftalarca araştırdım bu konuyu elimden geleni yaparım.

90 fps alıp, 17-25 fps arasına düşüyorsa, bu olay 20 saniye gibi uzun bir sürede düzeliyorsa... Üzülerek söylüyorum seninde sisteminde veya oyununda sorun var. 20 saniye fps düşüsü, devam edişi normal değil.
Haritanın bir yerinde oluyor Skype dan arkadaşlarım yanıma gelince onlardada kasıyor haritada bug var sanırım o kısımda sistem gayet düzgün çalışıyor allaha şükür

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı