I7 6700k ve GTX 1070 Sistem Toplama

Thekeysi

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Daha önce AMD işlemciyle bir sistem toplamayı düşünmüştüm ama biraz araştırma yaptım ve AMD işlemcilerin RAM'leri tam kapasitede çalıştıramama sorunu olduğunu düzelmesi içinde BIOS güncellemesi beklediklerini öğrendim ve oyun için bilgisayar topladığımdan dolayı Twitch üzerinde yayın yapan ve FPS oyunu oynayan yayıncıların hepsinin İntel'i tercih ettiğini farkettim bu sebepten dolayı bende fikir değiştirerek İntel işlemcili bir sistem toplamaya karar verdim. Şunu söylemek isterim. Bilgisayarı oyun ve film için alıyorum film izlemeyi seven birisiyim boş zamanlarımda oyun oynar ve film izlerim bunun dışında hiçbir şey yapmam bilgisayarda bütçem monitör hariç 5000-5300 TL arkadaşlar işlemci ve ekran kartını başlıkta belirttim bunun dışındaki parçalar için önerilerinizi bekliyorum. Bu arada kafamdaki monitörde bu;
Asus 24 VG248QE 1ms 1920x1080 144Hz Gaming Led Nvidia 3D Ready

Bunun dışında sessiz bir bilgisayar olmasını isterim. Bunun için ne gerekir bilmem artık sizlere bırakıyorum. Son olarak bilgisayarı sinerji'den almayı düşünüyorum.

@ShadYaqz @Historia sizde bir bakarsanız sevinirim.

upload_2017-5-8_5-29-50.png

Kendim böyle bir sistem topladım. Monitörü de dahil ettiğimizde 6800 TL civarı bir şey yapıyor ekran kartı konusunda Gigabyte GeForce GTX1070 Windforce ve MSI GeForce GTX1070 Gaming arasında kaldım. Aralarında çok bir fark yoksa eğer Gigabyte ile değiştirip biraz daha bütçe açıp işlemci soğutucu almak iyi olurdu galiba.

@Historia @ShadYaqz yardımcı olabilirmisiniz?

• SSD 250GB olmalı bu bütçeye.
  • Daha kaliteli bir PSU alınmalı.
  • Intel önermiyorum. Ryzen daha iyi olacaktır.
5400 TL'ye çok daha iyisi dizilir kesinlikle.

Yayıncılar Intel kullanıyor çünkü daha Ryzen çıkmamıştı onlar aldığı zaman.

Şu an Ryzen çok daha iyi.

Son düzenleme:
  • SSD 250GB olmalı bu bütçeye.
  • Daha kaliteli bir PSU alınmalı.
  • Intel önermiyorum. Ryzen daha iyi olacaktır.
5400 TL'ye çok daha iyisi dizilir kesinlikle.

Yayıncılar Intel kullanıyor çünkü daha Ryzen çıkmamıştı onlar aldığı zaman.

Şu an Ryzen çok daha iyi.

Evet Ryzen genel olarak daha kaliteli bir işlemci bunu zaten araştırıp öğrendim ama oyun performansı İntel'in daha iyi bu sebepten dolayı İntel toplamak istiyorum yani bilgisayarda sadece oyun oynayacağım ve film izleyeceğim başka bir işlem yapmayacağım için İntel daha mantıklı geliyor. İzlediğim bir kaç yayıncınında fikrini aldım bu konuda onlarda sadece oyun için istiyorsan İntel alman daha mantıklı dediler. Peki SSD'yi ve PSU'yu daha kaliteli almak için nerelerden kısabilirim ? Ram'i 8 GB yapabiliriz daha sonra bir 8 GB daha eklerim.

@ShadYaqz 30.Cezamı almış bulunmaktayım :D

@Silinen üye Oyunlar şu anda tek çekirdeğe önem verdikleri için Intel, Ryzen'a 5-10 FPS filan fark atıyor.

Ryzen'a gelen güncellemeler ile fark kapanıyor.

Ayrıca oyunlar ileride çift çekirdeğe önem verirlerse ne olacak?

Ryzen iki kat daha güçlü o konuda. Bu iki kat fazla performans demek.

Bunun yanında AMD uzun bir süre AM4 soket kullanacak ama Intel'in işi belli olmaz. Seneye bile yeni sokete geçebilirler. Böylece sistem ileride elinizde patlar.

Ayrıca Intel CPU'ların atıyorum BF 1'de kullanımı %99 iken Ryzen CPU'ların kullanımı %60 civarında.

Stok fanları da Intel'in fanlarından bin kat daha iyi.

Sonuç olarak şu an Intel almak için bir sebep yok.

Ben uyarmış olayım. Size kalmış elbette.

Son düzenleme:
@ShadYaqz 30.Cezamı almış bulunmaktayım :D

@Silinen üye Oyunlar şu anda tek çekirdeğe önem verdikleri için Intel, Ryzen'a 5-10 FPS filan fark atıyor.

Ryzen'a gelen güncellemeler ile fark kapanıyor.

Ayrıca oyunlar ileride çift çekirdeğe önem verirlere ne olacak?

Ryzen iki kat daha güçlü o konuda. Bu iki kat fazla performans demek.

Eğer bahsettiğin şey gerçekleşirse yani oyunlar ileride çift çekirdeğe önem verecek olursa elimdeki Bilgisayar'ı kardeşime iteleyip kendime Ryzen işlemcili bir Bilgisayar toplarım muhtemelen. Gerçi bahsettiğin şey gerçekleşirse bile Counter Strike için değişen birşey olmaz yine yüksek FPS ile oynarım. Yani şu alacağım sistem beni 5-6 sene idare etsin yeter zaten bana.

Yazımı güncelledim. Tekrar okuyup kararınızı söyleyin lütfen.

Siz bilirsiniz. 5400 TL'ye monitör hariç Intel bir sistem diziyorum o zaman?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı