I7 6700k ve GTX 1070 Sistem Toplama

Böyle bir şey topladım:
Screenshot_2017-05-09-17-24-23-1.png

@ShadYaqz @Barış Tolon @FantastikTürk @Nazım Paşa @JohnMacTavish

Yorumlarınızı bekliyorum. Intel zorunlu.

@FantastikTürk Bu PSU'nun iki modu varmış. Tek kanal ve çift kanal olabiliyormuş.

Kırmızı-siyah bir tema yakalamaya çalıştım.

Ben Intel'i bıraktım artık. AMD şu an beni heyecanlandırıyor.

Ryzen 3 çıkınca ortalık karışacak gibi hissediyorum.

Intel'in gerçekten iyi bir iş başarması gerekiyor artık. Yoksa AMD piyasaya tamamen hakim olacak.

Normalde bende AMD alacaktım hatta sistemi bile hazırlamıştım ama aceleye getirmeyip biraz araştırdım ve AMD'nin Ram'leri tam performansında çalıştıramama sorununu ciddi şekilde dile getirenler olduğunu farkettim hatta DH'de AMD için şu anakarta şu ramleri alın diye konular bile açıldığını gördüm. Bunu eleştirmek amaçlı söylemiyorum AMD sonuçta yeni bir marka ve güncellemelerle her geçen gün düzelecektir ve İntel'den daha iyi olacaktır bundan eminim ama ben BİOS'la güncellemeyle uğraşacak kadar Bilgisayar'dan anlayan birisi değilim benim mevzum tak çalıştır o yüzden İntel tercih ediyorum ayrıca İntel'de ısınma sorunu olduğunuda biliyorum ama buna daha önceki Bilgisayarlarımdan alışığım zaten başa çıkarım heralde.

Intel zorunluysa iyi sistem. Sonuçta her şey "fepese" ya AMD alınmaz o yüzden.:D

Vega öyle de Coffe Lake'den bir şey çıkacağını sanmam. Mekanik saatlerin modası çoktan geçti.
Evet CS GO oynayan birisi için herşey FPS ayrıca AMD alınmaz demedim alınır tabikide ben sadece ikisi arasında bir süre düşünüp İntel'de karar kıldım.

Bana kalırsa yanlış bir karar ama saygı duyuyorum elbette.

Intel'in 7.nesil işlemcilerinde ısınma sorunu var. Doğrudur.

Tak çalıştır yapabilirsiniz. Bios ile uğraşmak zorunda değilsiniz.

Bana kalırsa yanlış bir karar ama saygı duyuyorum elbette.

Intel'in 7.nesil işlemcilerinde ısınma sorunu var. Doğrudur.

Tak çalıştır yapabilirsiniz. Bios ile uğraşmak zorunda değilsiniz.

Bu arada kasayı değişmesi gerektiği içinmi yoksa görseli daha güzel olduğundanmı değiştirdiğinizi sorabilirmiyim ?

• 7. nesil Intel islemcilerse isinma sorunu var diye biliyorum.
  • Ryzen'in AM4'u daha uzun. Ancak Intel 1 sene sonra soket degistirirse ne yapacaksiniz?
  • Ryzen'in stok fani bin ceker Intel'inkine. Eger Intel alacaksaniz sese katlanmaniz lazim.
  • Siz hemen "Fepeseye" baktiginiz icin baska seyleri goremiyorsunuz. Hem Ryzen daha az guc tuketiyor hem de oyunlarda atiyorum Intel %50 kullaniyorsa Ryzen %30 (Degerler sallama) kullaniyor. Bu da Ryzen'in bariz daha guclu oldugunu gosteriyor. Peki neden Ryzen daha az "Fepese" veriyor? Cunku su an hicbir sekilde optimizasyonu yok, yani iyi degil demek istedim. Bu ileride duzelecektir.
  • Mesela gecen BIOS'ta Ryzen'ler 20 derece daha yuksek gorunuyordu, o duzeltildi. Bunun gibi sorunlar yeni islemcilerde ancak bunlar gecici. Bahsettiginiz sorun da gecici. En kisa surede cozulecektir.
  • Ayrica Intel gibi degil AMD, mesela RX 480 ciktiktan sonra guncellemelerle +%10-12 performans artisi oldu. Ryzen'de de oldu ve daha da olacak.
  • Ayrica Intel'de O.C yapmak icin hem saglam sogutma hem de fazladan para odemek zorundasiniz. Ancak AMD'de tum islemcilerin carpan kilidi acik yani O.C edilebiliyor hepsi ve stok sogutucu ile Ryzen 7 1700'u 4.0 GHZ'ye O.C edenler bile var.
Bir kac kiytirik PC'den anlamayan yayinci Intel aldi diye Intel iyi olmuyor dostum.
Ha sunu da soyleyeyim, kararin yanlis ancak buna saygi duyariz.

Asil meseleye gelirsek @Neko hocamizi tebrik ediyorum. Sistemi cok guzel,

• 7. nesil Intel islemcilerse isinma sorunu var diye biliyorum.
  • Ryzen'in AM4'u daha uzun. Ancak Intel 1 sene sonra soket degistirirse ne yapacaksiniz?
  • Ryzen'in stok fani bin ceker Intel'inkine. Eger Intel alacaksaniz sese katlanmaniz lazim.
  • Siz hemen "Fepeseye" baktiginiz icin baska seyleri goremiyorsunuz. Hem Ryzen daha az guc tuketiyor hem de oyunlarda atiyorum Intel %50 kullaniyorsa Ryzen %30 (Degerler sallama) kullaniyor. Bu da Ryzen'in bariz daha guclu oldugunu gosteriyor. Peki neden Ryzen daha az "Fepese" veriyor? Cunku su an hicbir sekilde optimizasyonu yok, yani iyi degil demek istedim. Bu ileride duzelecektir.
  • Mesela gecen BIOS'ta Ryzen'ler 20 derece daha yuksek gorunuyordu, o duzeltildi. Bunun gibi sorunlar yeni islemcilerde ancak bunlar gecici. Bahsettiginiz sorun da gecici. En kisa surede cozulecektir.
  • Ayrica Intel gibi degil AMD, mesela RX 480 ciktiktan sonra guncellemelerle +%10-12 performans artisi oldu. Ryzen'de de oldu ve daha da olacak.
  • Ayrica Intel'de O.C yapmak icin hem saglam sogutma hem de fazladan para odemek zorundasiniz. Ancak AMD'de tum islemcilerin carpan kilidi acik yani O.C edilebiliyor hepsi ve stok sogutucu ile Ryzen 7 1700'u 4.0 GHZ'ye O.C edenler bile var.
Bir kac kiytirik PC'den anlamayan yayinci Intel aldi diye Intel iyi olmuyor dostum.
Ha sunu da soyleyeyim, kararin yanlis ancak buna saygi duyariz.

Asil meseleye gelirsek @Neko hocamizi tebrik ediyorum. Sistemi cok guzel,
Yayıncılar oyun düşkünü olduklarından ve oyun performansı olarak Intel 1 adım önde olduğundan Intel'i tercih ediyorlardır bence ayrıca neden kıytırıklar sana kıytırık olduklarını düşündüren ne ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı