i7 6700K ve GTX 1070 sistem yükseltme

İsrafil Önal

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba;

Ş uan elimdeki sistemi kısaca özetlemek isterim ;
  • Intel i7 6700K
  • MSI M5 Anakart
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • MSI Gaming X 1070 8 GB ekran kartı

Bu sistemi değiştirmeyi düşünüyorum. Şubat ayında ülkemize gelmesi planlanan Kaby Lake tipi işlemcili bir sistem kurmak istiyorum. Fakat aklıma takılan sorular şunlardır ;
  1. Sizce yeni Kaby Lake kodlu işlemcilerden mi alınmalı yoksa i7 6850K gibi bir işlemci ile mi devam etmek lazım ?
  2. 2K çözünürlükte oyun keyfi henüz genele yayılmış değil. Bu aşamada sormak istediğim, sizce yeni kuracağım bilgisayar 1080p mi olmalı yoksa 1440p'ye mi çıkmalıyım?

Değerli fikirleriniz ile yardım edebilirseniz çok memnun olurum. Recep Bey, siz de yorum yapabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla
İsrafil ÖNAL

Herkese merhaba;

Ş uan elimdeki sistemi kısaca özetlemek isterim ;
  • Intel i7 6700K
  • MSI M5 Anakart
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • MSI Gaming X 1070 8 GB ekran kartı

Bu sistemi değiştirmeyi düşünüyorum. Şubat ayında ülkemize gelmesi planlanan Kaby Lake tipi işlemcili bir sistem kurmak istiyorum. Fakat aklıma takılan sorular şunlardır ;
  1. Sizce yeni Kaby Lake kodlu işlemcilerden mi alınmalı yoksa i7 6850K gibi bir işlemci ile mi devam etmek lazım ?
  2. 2K çözünürlükte oyun keyfi henüz genele yayılmış değil. Bu aşamada sormak istediğim, sizce yeni kuracağım bilgisayar 1080p mi olmalı yoksa 1440p'ye mi çıkmalıyım?

Değerli fikirleriniz ile yardım edebilirseniz çok memnun olurum. Recep Bey, siz de yorum yapabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla
İsrafil ÖNAL

İsrafil bey, eğer fikrimi soracak olursanız MSI anakart önermem şahsen. BIOS'u en kolay gümleyen kart. Gigabyte hatta bütçeniz elverirse ASUS alın. Ayrıca Maximux VIII Ranger veya Maximux VIII Hero öneririm. Hız aşırtma konusunda da daha iyi ve kullanılan mosfet ve kapasitör kalitesi daha iyi. MSI'ın Nahimic Audio yazılımı da sıkıntılı bir yazılım. Ses yongası olarak da ASUS daha stabil.

6700k yerine ryzen 5 yada ryzen 7 işlemci alabilirsin. 1070 hayla yeterli. Bende 6700k'yı r7 1700x ile değiştirdim ve Crosshair 6 anakart aldım. Rx470'i satıp üstüne para ekledim 1070 aldım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı