i7 6700k ve GTX 1080 sistemde işlemci aşırı ısınıyor

Levent Acar

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Uzmanı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibidir. İşlemcide aşırı bir ısınma sorunu yaşıyorum.

Boşta 50 derecelerde geziyor, oyun açtığımda 100 derece görüyor nerdeyse. PC temizliğini yeni yaptım macun değiştirdim. Kasada 5 adet Corsair Air ML120 Pro PC Fanı mevcut. Soğutmanın oturmasında vs. herhangi bir sorun bulunmuyor, defalarca kontrol ettim.

1. Sorum: sistemi alalı 4 yıl oldu, sıvı soğutma işlevini kaybetmiş olabilir mi?
2. Soru: işlemci arızalanmış olabilir mi?
3. Soru: PSU bu soruna sebep olabilir. Oyun açınca işlemci ısınması dışında performans sorunu yaşamıyorum.

Ekteki görsellerde 5 dakika AC odessey oyunu sırasında ısı değerleri mevcut. (Güç yönetiminden işlemci max kullanım oranı yüzde 85 olarak ayarlanmıştır. Yüzde yüz yapınca kitleniyor makine.)

i7 6700k
Asus Maximus VIII Ranger
MSI GTX 1080 Ekran Kartı
16 GB Ram 2666 MHZ
SilverStone Tundra TD03LITE Sıvı Soğutma
High Power 750W 80+ Bronze

Hangi yolları izlemeliyim sizce?

Şimdiden Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    47,4 KB · Görüntüleme: 229
  • 2.png
    2.png
    45,8 KB · Görüntüleme: 95
Gerçekten, ne kadar işi bildiğimizi, bilinçli müdahaleler yaptığımızı düşünsekte bazen aşırı saçma noktalarda gözden kaçan amatörce hatalar yapabiliyoruz. Başıma çok geldi. Kasanızın fotosunu bir atın. Fakat, boşta ısı normal gibi. Yükte sorun var görünüyor. Anakart ile alakalı bir ayar olası görünmekte.
Otomatik Oc veya çekirdek performans arttırma gibi otomatik zamazingolar açık mı ?
Merhaba Ali Bey
Anakart ayarlarını orjinale alıp denemede yaptım yine aynı sorun var.
Bios'da yaptığım düzetlemeler şu şekilde.
XMP açıyorum.
CPU voltajını max 1200 olarak ayarlıyorum. Bunu otomatik bırakınca 1360 civarına çıkıyor ve ısınma problemi daha da artıyor. I7 6700k işlemcilerin zaten genel bir ısınma sorunu var 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum işlemciyi.
Güç ayarlarından max. işlemci kullanımını %85 olarak ayarladım. %100 yapınca oyunlarda kitleniyor.

Tıkansa devir yapamaz. Devir kaç görünüyor ? Tıkansa boşta ısı da yüksek olacaktır.

Ekte ilettim şu anda sistem boşta sayılır. Sadece chrome ve normalde arkaplan uygulamaları norton v.s açık durumda.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    10,5 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibidir. İşlemcide aşırı bir ısınma sorunu yaşıyorum.

Boşta 50 derecelerde geziyor, oyun açtığımda 100 derece görüyor nerdeyse. PC temizliğini yeni yaptım macun değiştirdim. Kasada 5 adet Corsair Air ML120 Pro PC Fanı mevcut. Soğutmanın oturmasında vs. herhangi bir sorun bulunmuyor, defalarca kontrol ettim.

1. Sorum: sistemi alalı 4 yıl oldu, sıvı soğutma işlevini kaybetmiş olabilir mi?
2. Soru: işlemci arızalanmış olabilir mi?
3. Soru: PSU bu soruna sebep olabilir. Oyun açınca işlemci ısınması dışında performans sorunu yaşamıyorum.

Ekteki görsellerde 5 dakika AC odessey oyunu sırasında ısı değerleri mevcut. (Güç yönetiminden işlemci max kullanım oranı yüzde 85 olarak ayarlanmıştır. Yüzde yüz yapınca kitleniyor makine.)

i7 6700k
Asus Maximus VIII Ranger
MSI GTX 1080 Ekran Kartı
16 GB Ram 2666 MHZ
SilverStone Tundra TD03LITE Sıvı Soğutma
High Power 750W 80+ Bronze

Hangi yolları izlemeliyim sizce?

Şimdiden Teşekkürler.
Termal macun değiştirlmeli peki hiç oc denediniz mi?

Merhaba Ali Bey
Anakart ayarlarını orjinale alıp denemede yaptım yine aynı sorun var.
Bios'da yaptığım düzetlemeler şu şekilde.
XMP açıyorum.
CPU voltajını max 1200 olarak ayarlıyorum. Bunu otomatik bırakınca 1360 civarına çıkıyor ve ısınma problemi daha da artıyor. I7 6700k işlemcilerin zaten genel bir ısınma sorunu var 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum işlemciyi.
Güç ayarlarından max. işlemci kullanımını %85 olarak ayarladım. %100 yapınca oyunlarda kitleniyor.
O.c yi abartıyosunuz gibi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı