Arkadaşlar merhabalar, hemen konuya gireyim. Bilgisayarımda 16 gb 2400 MHz RAM vardı PUBG oynarken sürekli dar boğaz yiyordum. 2400'lük RAM'lerden kaynaklandığını düşünürek gittim sıfır Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB RAM aldım, almaz olaydım. Oyundayken sürekli crash yiyorum bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. BIOS'ta RAM ile alakalı hiçbir ayara müdahale etmezsem 2133MHz'de çalışıyor RAM'ler. Otomatik olarak 3200 MHz'ye almıyor. XMP açmadan elle kendim 3200 MHz'ye çekiyorum. Voltajı otomatik olacak 1.36 yapıyor fakat mavi ekran ve crash sorunu devam ediyor. XMP açıp deneyeyim dedim bu sefer sorun daha da büyüdü daha sık mavi ekran vermeye başladı. Benim bu RAM'leri nasıl kullanmam gerekiyor. Ya da RAM'lerde arıza olma ihtimali var mıdır?
MSI Türkiye'ye hoşgeldiniz. MSI Anakart, AIO, Grafik kartı, Dizüstü Bilgisayar, Netbook, Tablet PC, Tüketici elektroniği, iletişim, Barebone, Sunucu, endüstriyel bilgi işlem, Multimedya, Temiz Makine ve Araba Bilgi-Eğlence tasarlar ve üretir.
tr.msi.com
Burada MSI tarafından garanti çalışacak RAM'lerin listesi verilmiş.
Ve burada Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB CMW16GX4M2C3200C16'ı göremedim.
MSI Türkiye'ye hoşgeldiniz. MSI Anakart, AIO, Grafik kartı, Dizüstü Bilgisayar, Netbook, Tablet PC, Tüketici elektroniği, iletişim, Barebone, Sunucu, endüstriyel bilgi işlem, Multimedya, Temiz Makine ve Araba Bilgi-Eğlence tasarlar ve üretir.
tr.msi.com
Burada MSI tarafından garanti çalışacak RAM'lerin listesi verilmiş.
Ve burada Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB CMW16GX4M2C3200C16'ı göremedim.
Son bios sürümü 2 sene önce çıkmış. Sanmıyorum. Eğer 15 gün olmadıysa iade etmenizi tavsiye ederim.
Tabi yine RAM'lerin bozuk gelmiş olma şansıda var. 15 gün geçtiyse garantiye gönderin.
Son bios sürümü 2 sene önce çıkmış. Sanmıyorum. Eğer 15 gün olmadıysa iade etmenizi tavsiye ederim.
Tabi yine RAM'lerin bozuk gelmiş olma şansıda var. 15 gün geçtiyse garantiye gönderin.
Yalnız şimdi hatırladım.RAM leri alırken oradaki çalışana anakartımı söyleyip uyup uymayacağını sormuştum.Bana uyar demişti.Acaba bu konuda işlem yapabilir miyim ?
hocam mavi ekran çok sık vermiyor.XPM açınca sıklaşıyor.o yüzden hata kodunu alamadım.XMP kapatınca mavi ekran vermiyor fakat oyunda sürekli crash yiyorum.