i7-6700K ve RTX 3060 Ti CS:GO'da darboğaz yapıyor

qualfy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sorularıma geçmeden önce sistem özelliklerim şu şekilde:
-i7-6700K.
-Gigabyte 3060 Ti.
-MSI Z170A GAMING PRO ms-7984.
-2x8 G.Skill 3000MHz.
- Cooler Master'in bilmediğim bir sıvı soğutması.

Darboğazı nasıl anlarım? İncelemelerime göre darboğaz yok, darboğaz olmamasının sebebi ne olabilir? Ek olarak, CS:GO'da CPU'da GPU'da %40'ı geçmiyor. Sebebi veya mantıklı bir açıklaması var mı? Anakart değiştirip R5 5600X'e geçmem masrafa değer bir etki yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten darboğaz yapar da, OC yaparak baya azaltabilirsin. Ancak CS:GO doğru bir oyun değil darboğazı gözlemlemek için. Darboğaz olup olmadığını görmek istiyorsan sistemi gerçekten zorlayan oyunlar dene. RDR2, BF5 gibi.

Ryzen 5 5600X alırsan darboğazdan kurtulursun. Ama bana kalırsa 6700K'ye OC yaparsan darboğazı baya azaltırsın, hatta komple yok bile edebilirsin.

Darboğaz ekran kartı veya işlemcinin kendini tam kullanamaması ve bu yüzden düşük FPS değerleri olmasıdır.

CS:GO'da yapmayacaktır. Dostum zaten 3060 Ti gibi kartlar 2K ve 4K'da oynamak için üretildi. CS:GO zaten işlemciye yönelik bir oyun. GPU'da tam verim vermez. Ama sistemi zorlayan oyunlarda darboğaz yapacaktır. Değiştirmen mantıklı ama CS:GO için değiştireceksen gerek yok.

1080P ise darboğaz yapar.

Hocam, bence geçin. 6700K ve 3060 Tİ iyi bir ikili değil. Darboğaz yapıyor.

Darboğaz yok ne yahu? Başlık bile darboğaz kokuyor. Yapacağın masrafa kesinlikle değer. 6700k günümüz için güçsüz bir işlemci. 3060Ti ile 1080p CSGO için kullanmak zaten başlı başına darboğaz tanımı gibi.

RDR2 denediğim zaman darboğaz yapmıyor gibi gözüküyor. Ekran kartı hep %99-%95 arası. İşlemcinin 80'i gördüğü oluyor. İşlemcim overclocklu bu arada. Fakat herkesin dediğine göre darboğaz var. Neden ben bu darboğazı 1080P RDR2'de göremiyorum.

6700K 3300X dengi bir işlemci. 3300X'de nereden baksan R5 3600'e yaklaşan bir işlemci. R5 3600 ile de 3060 Ti gerçekten 1080P'de fazlasıyla darboğaz yapıyor fakat CS:GO'da da pek ekran kartı kullanamazsınız. CoD oyunları, BF serisi, Witcher 3 gibi oyunlara da bir bakın. Darboğaz oluyor mu diye. Bence olacaktır zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…