i7 6700K ve RX480 sistem restart atıyor

Yunuscbn

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Özel Sektör
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım oyunlara girdikten sonra reset atmaya başladı. (PUBG) 1920x1080 ekran ayarlarında giriş ekranında otomatik olarak reset atıyor. Format yeni atıldı. Termal macun yenilendi. Isı değerleri resim olarak eklendi. Ekran çözünürlük değerlerini bir kademe kısınca reset atmıyor ama bu seferde paket loss sorunu ortaya cıktı (60-80 arası). Yardımlarınızı önemle rica ederim.

Bilgisayar özellikleri:
  • Intel i7 6700K
  • ASUS Z170 PRO GAMING
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • MSI RX480 8 GB Gaming X
  • 120 GB SSD
  • 1,5 TB HDD
  • H45 sıvı soğutma

Dosya Ekleri

• yns.jpg
    yns.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 42
  • yns2.jpg
    yns2.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 37
Bu tür markaları PSU konusunda önermiyoruz. PSU önemli bir bileşen ve kaliteli iyi bir markaya yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır. Sorununuz kesinlikle emin olmamakla beraber PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başka bir PSU ile deneme şansınız varsa dener misiniz?

Merhabalar sistem reset atma sorununuz büyük ihtimalle PSU dan yada psu da kullanıyorsanız eğer kablo setinizden olabilir ben kablo seti kullanıyordum uzatma kablosunun birtanesi sorunluymuş hepsini çıkardım şimdi reset falan atmıyor

Bu yaptığınız 3D testi değil sanırım, GPU hep 40 derece altında falan takılmış, işlemci çok ısınmış. En son ne zaman temizlik yaptınız? Kasa modeliniz nedir?
Dediğim gibi test konusunda pek bilgi sahibi olmadıgımdan becerememiş olma ihtimalim yüksek.
Kasa modelim aşağıdaki gibidir. 2 gün oldu temizlik yaptıralı. Termal macun, toz temizliği vs.
GIGABYTE SUMO Y 700W 80PLUS
Bu tür markaları PSU konusunda önermiyoruz. PSU önemli bir bileşen ve kaliteli iyi bir markaya yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır. Sorununuz kesinlikle emin olmamakla beraber PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başka bir PSU ile deneme şansınız varsa dener misiniz?

PSU kasa bile birlikte alındığından pek önemsememiştim. PSU kaynaklı hata belirsersek kaliteli bir ürün alacağım. Başka PSU ile deneme imkanım malesef yok

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı