i7 6700K ve RX480 sistem restart atıyor

Bakımı kime, nereye yaptırdınız? Bakımdan önce dereceler bu şekilde miydi?

Bakımı bilgisayarcı diye tabir ettiğimiz bir işletmeye yaptırdım.
Başıma bu olay gelmeden önce yük altında max 50-60 derece olarak işlemci, 55-60-65 derece ekran kartı değerleri vardı. Şuan derecelerde, ısı değerlerinde problemim yok gibi. İşlemci 40 45 derece ekran kartı 45 -50 derece. Benim sıkıntım başka ama çözemiyorum.

İşlemci nasıl 40-45 derece hocam? Attığınız test sonucunda 80-100 arası olmuş. Bilgisayarcı dediğiniz kişi soğutucuyu tam oturtamamış büyük ihtimal.

Testi tam bilmediğimden becerememiş olabilirim. Farklı ısı kontrol programları ile kontrol ettiim. 60 dereceyi hiç görmedi, üzerine çıkmadı. PSU konusunda endişelerim oluşmaya başladı.
Dün akşam OCCT ile 3D test dendim 11sn de 45 fps gösterirken reset attı.

Hocam 4790K + RX 580 ve benzer sorun bende de vardı. Ben de PSU'dan şüpheleniyordum senelerdir. Sağolsunlar burdaki arkadaşlar cesaret verince yeni bir PSU aldım ve reset felan kalmadı.
OCCT testini açınca sol altta son sekmede Power yazanı seçip testi öyle yapın. Power testi tüm sistemi strese sokuyor, haliyle PSU kaynaklı bir şey varsa kendini belli eder.

Tamam bal hocam, güzel hocam. Bak diyorum ki, işlemcin attığın teste 80 ile 100 derece arasındaymış. OCCT ile 3D testinde de 11.saniyede reset attı diyorsun. Bilgisayarcı diye tanımladığın işletme/kişiye gidip adam akıllı montajlamasını söyleyebilirsin.

1577439090725.png

Burada anlamayacak bir şey yok. Tabloya bak. 80-100 arasındaki renkleri görüyorsun. Renklerin neyi gösterdiği de belli, core yani işlemcinin çekirdeği.

Tamam bal hocam, güzel hocam. Bak diyorum ki, işlemcin attığın teste 80 ile 100 derece arasındaymış. OCCT ile 3D testinde de 11.saniyede reset attı diyorsun. Bilgisayarcı diye tanımladığın işletme/kişiye gidip adam akıllı montajlamasını söyleyebilirsin.

Eki Görüntüle 478565

Burada anlamayacak bir şey yok. Tabloya bak. 80-100 arasındaki renkleri görüyorsun. Renklerin neyi gösterdiği de belli, core yani işlemcinin çekirdeği.
Ben de size katılıyorum, işlemci sıcaklığı bir overclock yok ise yüksek geldi konunun açıldığı ilk fotoğrafta dahi.

Eki Görüntüle 478565

Yarın ilk işim bu olacak. Eve gelince OCCT ile PSU testini yapmayı denedim 8 sn 65 FPS değerinden reset attı. Birde XMP profilini aktifleştirmiştim 2400 mhz olarak o fazla etkelemez sanırım?
Açık sormak gerekirse PSU ile bir sıkıntı olmadığını düşünüyorsunuz?
Birde şunu ilave etmek istiyorum. 1080p oyun ekranında reset atıyor. 720p oyun ekranında işlem yapınca reset atıyor. 480p Oyun ekranında reset atmıyor. 60 70 paket loss veriyor.
Arkadaşlar sorun PSU kaynaklı. Değiştirdim düzeldi. Sağolun yardımlarınız için.
Arkadaşlar sorun PSU kaynaklı. Değiştirdim düzeldi. Sağolun yardımlarınız için.
Arkadaşlar sorun çözüldü PSU kaynaklıymış. Yardımlarınız için Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı