İ7 6850K Tabanlı Sistem Toplama

Ağabey. Bana bir şeyler oluyor. Çıldıracağım ya. CL değeri düşük başta oyunda öne geçiyorsun ondan sonra attığım linklere bak hangi işlemci daha iyi. Benchmark puanlara bak.
i 7 6700K;
Maksimum PCI Express Hattı Sayısı16
[TBODY] [/TBODY]

Bu da Broadwell-E ailesi bak PCI hat sayısına. Yani her türlü önde olan sistemi yok render yapmayacak yok şunu yapmayacak falan. Bu kadar şey yapmayacaksa bu adam gider H 170 ile normal bir sistem toplar. Gidip de çift kanal mimarili ana karta yatırım mı yapsın. Cannonlake çıkacak haberleri geliyor sürekli güncellenen bir mimariden bahsediyoruz. 40 PCI hat sayısı ile adam SLI yapacak bak oyun için iyi. Belki iş yapacak, belki youtube işine girecek yine x 99 iyi. Her türlü iyi olan sistem yerine aynı fiyata Z 170 toplanır mı lütfen? Anlattıklarının çoğu baştan aşağıya mantıksız ve hatalı bana çok bilmiş deme lütfen. X 99 > Z 170 tamam mı? Bunun aksini kimse iddia etmesin her türlü x 99 önde nokta.

Belli ki liselisin.
Lise bitti dostum. :|

6850K işlemci alacaksan, yeni nesil anakartları bekle. Nedenine gelecek olursak, anakarta BIOS update gerekiyor 6850K'yı kullanabilmek için ve bunun iş içinde 5820K, 5930K, 5960X işlemci gerekiyor. Bunlar olmadan BIOS update yapamıyorsun haliyle elinde ki işlemciyi kullanamıyorsun. Benim başıma geldi malesef 6850K işlemci var elimde, mecburen teknik servise göndermek zorunda kaldım anakartı ki BIOS update etsinler diye. Can sıkıcı bir durum

X99-A II - Specifications
14 nm işlemcileri destekliyor. BIOS güncellemeye gerek yok.

Senin ana kart eski nesil işlemcileri desteklediği için haliyle BIOS istemiş olabilir ama alacağı yeni ana kart direk 6850 K destekleyecek. Mesela bu ana karta 5960 X takmak riskli olur.

Evet konuya tekrardan bakınca farkettim, X99-A II imiş kart. Güncel bir kart, gerek olmayabilir BIOS update'e.

Kusura bakmayın 1 günlük baı vardı cevap yazamadım. Bütçe bazı nedenlerden dolayı azalmak zorunda kaldı. Sistemin son hali bu şekilde. Nerelerden kısabilirim ?

Corsair DDR4 16GB(2x8) Vengeance 3000MHz Ram Bellek (CMK16GX4M2B3000C15R)
Corsair Hydro Serisi H100i v2 Extreme Performance Intel/AMD İşlemci Uyumlu Sıvı Soğutucu Sistemi (CW-9060025-WW)

6850k ile 6800k arasında çok bi fark göremedim. Sonuçta arada 700 tl civarı fark var. 2. ekran kartını taktığımda x8 de çalışsa çok performans kaybı olmuyormuş. Bu anakartı bekliyordum dün gelmiş. Bugün işlemci ile anakartı alabilirim.

@Spontune @xdeliruzgar @Berkay İpek

Son düzenleme:
Soğutucudan kıs kısacak isen. SSD Crucial alabilirsin. Güç kaynağı 750 watt alabilirsin. Çok para yatırmışsın güç kaynağına. Bir de belleği dörtlü seç lütfen. x 99 sistemde quad channel kullanmamak ayıp olur. 4*4 belleklerden al. Benim önerdiğim belleği alabilirsin düşük CL değeri ile oyunda performans farkı olacaktır elbet.
Aerocool KCAS Serisi 80+ Bronze 750W Aktif PFC Modüler Güç Kaynağı
Aerocool KCAS 750 watt voltaj yollarına göre amper kombinesi;

Sistemin, güç kaynağından istediği amper kombinesi;
+3.3V+5V+12V
12.8 A8.9 A51.1 A
[TBODY] [/TBODY]
Önerilen güç kaynağı watt değeri: 701 watt.
Sistemin isteyeceği watt miktarı : 651 watt.
Bu hesaplamayı 6800K normal frekans değerleriyle yaptım. 2 tane GTX 1080 Gaming X ekran kartını OC modunda yükte sahip olduğu frekans değerleriyle hesapladım.
İşlemciyi 4.0 Ghz ve voltajı 1.3 V yapabilirsin SLI varken. Tabi daha yükseklere de çıkabilirsin ama o frekans ile iki kartı OC modda kullanamazsın yetersiz gelmeye başlayacaktır. Fazla hız aşırtma yapacaksan bir de SLI kesin yapacaksan. KCAS 850 watt al. Yani bu rahat yeterli gelecektir. Güç kaynağına o kadar para vermene gerek yok.
Corsair CS850M Modular ATX Power Supply
AC Input RatingDC Output Rating
AC Input: 100V - 240VDC Output3.3V5V12V-12V5Vsb
Current: 12A - 6AMax Load25A25A70.8A0.8A3A
Frequency: 47Hz - 63HzMaximum Combined Wattage130W849.6W9.6W15W
Total Power: 850W
[TBODY] [/TBODY]

Fazla fark yok gibi. Fiyat farkına göre bence değmez.

@Barışçıl
Aynen oyunda 6700 K, 6800 K'yi geçer haklısın(!)
PCI hat sayısı farkı da benchmarktan yapılıyor(!)
Dual channel, Quad channel mimarisine de benchmarktan bakılıyor(!)
Bir de şöyle göz gezdirse birisi, hatalarını görecek bariz bir şekilde hataların var. Dual channel ana kart quad channel çalışacak dedin bunu dile getirdin. Verdiğin kaynakta dual channel yazmasına rağmen araştırmadan konuşma bak dedin orada kabak gibi dual channel yazıyor.
Arabalar hakkında bilgim yok. Bununla ilgili herkese danışırım ona göre araba alırım. Her konuda bilgim yok kusura bakma. Zaten araba almam. İstanbul'da araba sürülmez, giderim motosiklet alırım onunla ulaşımımı sağlarım.
Yarım saat yanlışını direterek burada boş yere vaktini ve vaktimizi çalıyorsun bir de bana sorunlu diyorsun. Vahim...

Haklı çıkmak için her türlü şeyi deniyorsun konunun araba ile ne ilgisi var onu anlamadım. Tamam haklısın ya bir şey demiyorum adam zaten fiyatı düşürüyor 6700 K alabilir ama 12000 liraya değil.

Ben de böyle bir hata yaptım 1500 liraya toplanacak sistemi 2000 liraya topladım pişmanım. Şimdi 6000 liraya toplanacak sistemi 12000 liraya toplamak saçma olur. Vasıfları arttırmadan başka bileşenlere yüklenmenin mantığı yok. Bu yüzden 12000 liraya güzel bir x 99 yaparsın Z 170 değil. Z 170 için 6000 lira yeterlidir ekran kartı dahil.

Yarın sabah alıyorum anakartla işlemciyi. Geri kalan parçalarıda temmuzun ilk haftası toparlayacağım.

Parçaları farklı yerlerden almak sıkıntılı geliyor. Umarım bi sıkıntı çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…