Soğutucudan kıs kısacak isen. SSD Crucial alabilirsin. Güç kaynağı 750 watt alabilirsin. Çok para yatırmışsın güç kaynağına. Bir de belleği dörtlü seç lütfen. x 99 sistemde quad channel kullanmamak ayıp olur. 4*4 belleklerden al. Benim önerdiğim belleği alabilirsin düşük CL değeri ile oyunda performans farkı olacaktır elbet.
Aerocool KCAS Serisi 80+ Bronze 750W Aktif PFC Modüler Güç Kaynağı
Aerocool KCAS 750 watt voltaj yollarına göre amper kombinesi;
Sistemin, güç kaynağından istediği amper kombinesi;
+3.3V | +5V | +12V |
12.8 A | 8.9 A | 51.1 A |
[TBODY]
[/TBODY]
Önerilen güç kaynağı watt değeri: 701 watt.
Sistemin isteyeceği watt miktarı : 651 watt.
Bu hesaplamayı 6800K normal frekans değerleriyle yaptım. 2 tane GTX 1080 Gaming X ekran kartını OC modunda yükte sahip olduğu frekans değerleriyle hesapladım.
İşlemciyi 4.0 Ghz ve voltajı 1.3 V yapabilirsin SLI varken. Tabi daha yükseklere de çıkabilirsin ama o frekans ile iki kartı OC modda kullanamazsın yetersiz gelmeye başlayacaktır. Fazla hız aşırtma yapacaksan bir de SLI kesin yapacaksan. KCAS 850 watt al. Yani bu rahat yeterli gelecektir. Güç kaynağına o kadar para vermene gerek yok.
Corsair CS850M Modular ATX Power Supply | | | | | | |
AC Input Rating | DC Output Rating | | | | | |
AC Input: 100V - 240V | DC Output | 3.3V | 5V | 12V | -12V | 5Vsb |
Current: 12A - 6A | Max Load | 25A | 25A | 70.8A | 0.8A | 3A |
Frequency: 47Hz - 63Hz | Maximum Combined Wattage | 130W | 849.6W | 9.6W | 15W | |
Total Power: 850W | | | | | | |
[TBODY]
[/TBODY]
Fazla fark yok gibi. Fiyat farkına göre bence değmez.
@Barışçıl
Aynen oyunda 6700 K, 6800 K'yi geçer haklısın(!)
PCI hat sayısı farkı da benchmarktan yapılıyor(!)
Dual channel, Quad channel mimarisine de benchmarktan bakılıyor(!)
Bir de şöyle göz gezdirse birisi, hatalarını görecek bariz bir şekilde hataların var. Dual channel ana kart quad channel çalışacak dedin bunu dile getirdin. Verdiğin kaynakta dual channel yazmasına rağmen araştırmadan konuşma bak dedin orada kabak gibi dual channel yazıyor.
Arabalar hakkında bilgim yok. Bununla ilgili herkese danışırım ona göre araba alırım. Her konuda bilgim yok kusura bakma.

Zaten araba almam. İstanbul'da araba sürülmez, giderim motosiklet alırım onunla ulaşımımı sağlarım.
Yarım saat yanlışını direterek burada boş yere vaktini ve vaktimizi çalıyorsun bir de bana sorunlu diyorsun. Vahim...
Haklı çıkmak için her türlü şeyi deniyorsun konunun araba ile ne ilgisi var onu anlamadım. Tamam haklısın ya bir şey demiyorum adam zaten fiyatı düşürüyor 6700 K alabilir ama 12000 liraya değil.
Ben de böyle bir hata yaptım 1500 liraya toplanacak sistemi 2000 liraya topladım pişmanım. Şimdi 6000 liraya toplanacak sistemi 12000 liraya toplamak saçma olur. Vasıfları arttırmadan başka bileşenlere yüklenmenin mantığı yok. Bu yüzden 12000 liraya güzel bir x 99 yaparsın Z 170 değil. Z 170 için 6000 lira yeterlidir ekran kartı dahil.