i7 7.nesil ve i3 10.nesil karşılaştırması

Evet kağıt üzerinde i3 10110 daha iyi. Diğer özelliklere gelirsek RAM olarak diğer bilgisayar daha iyi ancak ekran kartını bilemiyorum. 940MX ile MX130 arasında ne kadar fark var acaba?
MX130 iş bilgisayarları için tasarlanmış. 940MX'ler ortaya karışık diye biliyorum.

Performans acisindan i7 daha iyi olabilir ama mantıklı olan son nesil olanı almaktir. İ710810U ile değiştirtebilir sonradan arkadaşın.

Performans acisindan i7 daha iyi olabilir ama mantıklı olan son nesil olanı almaktir. İ710810U ile değiştirtebilir sonradan arkadaşın.
Yeni nesillerde işlemci ve grafik çipi anakarta lehimli olduğu için değiştirilme durumu yok. Yeni alınca laptop değişmeden yükseltme sadece depolama ve RAM'e yapılabilir.

Yeni nesillerde işlemci ve grafik çipi anakarta lehimli olduğu için değiştirilme durumu yok. Yeni alınca laptop değişmeden yükseltme sadece depolama ve RAM'e yapılabilir.
BGA cihazı ile yapılıyor. 400-500TL işçilik karşılığında (chip parası hariç) bu işlemi yapan birçok firma bulabilirsiniz. Yanlış bilgilendirmeyin.

Son düzenleme:
BGA cihazı ile yapılıyor. 400-500TL işçilik karşılığında (chip parası hariç) bu işlemi yapan birçok firma bulabilirsiniz. Yanlış bilgilendirmeyin.
Bilgilendirmem yanlış değil. Son kullanıcının kendi başına yapabileceği bir yükseltme olmadığı için onu belirtmedim. BGA olayına bakarsan neredeyse her cihaz için değiştirilme yapılır. Yani şöyle düşün mantık olarak sen o laptopa 4.000 TL üstü vereceksin. Sonrasında gidip üstüne daha üst işlemciyi bulup ona da ekstra para verip alacaksın. Sonra üstüne bir de BGA ile değiştirme için ücret ödeyeceksin. Direk üst model işlemciyi almak çok daha mantıklı oluyor. Bu yüzden BGA ile yükseltme veya değiştirme son kullanıcı için arıza olmadığı sürece yapılan bir işlem değil laptoplarda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı