i7-7500u sisteme Windows 11 kurma deneyimi

312971

Hectopat
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
3.020
Makaleler
4
Çözümler
19
Selamlar arkadaşlar, babam Windows 11'e geçmek istiyordu fakat işlemcisi desteklemiyordu, aslında TPM 2.0 ve Secure Boot'a sahipti laptopu ama işlemcisi destek listesinde yoktu. Ben de denemekten zarar gelmez diyerek imajı yazdırdım ve kurmaya başladım.

İlk hatayla karşılaştım, Secure Boot açıkken Windows 11 USB'si boot etmiyordu?
Bunu BIOS'dan USB'ye isim vererek atlattım.

Sonrasında kurulum ekranına geldim, fakat kurulum biraz ağır çalışıyordu, bunu da port değiştirerek çözdüm.

Windows 11 Pro'yu seçtim ve devam ettim, hükümler ve şartlar ekranı geldi ve bende derin bir oh çektim. Çünkü kuruluma geçebilmiştim.

Kurulum bu süreçten sonra gayet hızlı ve sorunsuz geçti, OOBE ekranında aşırı takılma mevcuttu fakat sıkıntı çıkmadan tamamladım.

Sürücüleri Lenovo Vantage uygulaması ile yükledim, bu aşamada da bir problem çıkmadı ve kurulum sorunsuz geçti ve sonunda stabil bir Windows 11'e sahip oldum. Ayrıca güncellemeleri almaya devam ediyor.

Aslında TPM 2 destekleyen her işlemciye kurabilirsiniz Windows 11'i. Microsoft'un listesi sadece Meltdown ve Spectre açıklarından korunan işlemciler içeriyor. Ama TPM 2 destekleyen işlemciler de Windows 11'i kurabiliyor.

Sorunuz var ise çekinmeden sorabilirsiniz :).
 
selam temiz kurulum icin hdd mi formatladim. GPT olarak bicimlendirdim. UEFI destekli kurulum USB si hazirladim. Gigibyte z390 gaming x anakartimda tpm ve secureboot acik yaptim. Hersey guzel ancak pc usb ile baslamiyor "Invalid signature detected. Check Secure Boot Policy in Setup" diyoe. USB nin ismini mi degistirmem gerekli o kismi anlatirmisin.
 
Konuyu acan arkadas yazmis

"İlk hatayla karşılaştım, Secure Boot açıkken Windows 11 USB'si boot etmiyordu?
Bunu BIOS'dan USB'ye isim vererek atlattım."
 
cozemedim olayi el degmemis iso dan usb hazirladim ilk denedigimde bu windows yuklenemez dedi arastirdim Secure Boot ve TPM acik olmaliymis actim ikisinide bu sefer USB boot etmedi tekrar Secure Boot u kapattim bu sefer kurulum basladi
 
@bsca NTFS formatından dolayı Secure Boot devre dışı bırakmak gerekli BIOS'dan. Sonra kurulum bitince tekrar açabilirsiniz güvenli ön yüklemeyi. İSO dosya boyutu yüksek olunca Rufus NTFS olarak biçimlendirip kuruyor.
 
Sagol @SunSet bilgi icin zaten kapattiktan sonra kuruluma basladi sorunsuz olarak kurdum Secure Boot u tekrar actim Valorant sorunsuz acildi. Ne diye onu ac bunu ac yapmislar bu Windows 11 de cozemedim. Baska isletim sistemlerinin onune mi gecme cabasi var acaba
 

Yeni konular

Geri
Yukarı