i7 7500U Turbo Boost açmıyor

oksuzoglu55

Kilopat
Daha fazla  
Lenovo Ideapad laptop bilgisayarım var. i7 7500U işlemciye sahip. Kendi hızı işlemcinin 2.90 GHz yazıyor Turbo ile 3.50 GHz oluyor. Genel kullanımdayken görev yöneticisinden bakıyorum Turbo'yu açıyor ve 2.90 GHz üstüne çıkıyor ama oyun oynarken 30 dk - 1 saat gibi sürelerle kontrol ediyorum hep 2.70 GHz'de takılı kalıyor Turbo açmıyor. Bilgisayar ise işlemci kullanımı olarak %98'leri bile görüyor. Turbo'yu açmaması normal mi değil mi?

Dosya Ekleri

• cpu-1.png
    cpu-1.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 63
Isınıyor demek ki. İyi bir soğutma sağladığınıza emin olun. Termal macun değişin. (Piyasadaki dandik macunlar ile değil minimum Arctic MX4 ile).Sağlam bir vakum soğutma almaya çalışın.

Bilgisayar boşta iken daha düşük sıcaklıklarda ve daha az kullanımda çalışır. Bu durumda işlemci daha rahat kalacağı için daha hızlı bir şekilde turbo frekansa ulaşabilir. Oyun oynarken durum işlemciyi büyük yükte bırakacağı için hem ısınmaya başlar hemde kullanımı yükselir. Bu durumda işlemci ne kadar çok ısınırsa turbo frekansa ulaşamamaya başlar ve kendini daha serin tutabileceği bir frekansa iner. Yani demem o ki, işlemciyi ne kadar iyi soğutursanız o kadar rahat edersiniz.

Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri> Yüksek Performans. Bunu seçtikten sonra görev yöneticisinden tekrar kontrol et.
Çoğunlukla hep yüksek performansta zaten bilgisayar

Isınıyor demek ki. İyi bir soğutma sağladığınıza emin olun. Termal macun değişin. (Piyasadaki dandik macunlar ile değil minimum Arctic MX4 ile).Sağlam bir vakum soğutma almaya çalışın.
3 ay önce macun değişimi ve kasa temizliği yaptırdım abime ama hangi macunu kullandı bilmiyorum, tekrar macun değişimi yaparım. Soğutucu alma fikri aklımda araştırma içindeyim bu aralar
Bilgisayar boşta iken daha düşük sıcaklıklarda ve daha az kullanımda çalışır. Bu durumda işlemci daha rahat kalacağı için daha hızlı bir şekilde turbo frekansa ulaşabilir. Oyun oynarken durum işlemciyi büyük yükte bırakacağı için hem ısınmaya başlar hemde kullanımı yükselir. Bu durumda işlemci ne kadar çok ısınırsa turbo frekansa ulaşamamaya başlar ve kendini daha serin tutabileceği bir frekansa iner. Yani demem o ki, işlemciyi ne kadar iyi soğutursanız o kadar rahat edersiniz.
Anladım teşekkür ederim, bilgisayarım oynadığım oyunlarda az işlemci kullanarak rahat bir şekilde oynatacağını düşündüğüm için geçen gün bir ayar yaptım. işlemci maksimum %80 kullanıma geliyor onun üstüne çıkmıyor yine de açmıyor turboyu, daha mı düşürmem gerekiyor yani .

Anladım teşekkür ederim, bilgisayarım oynadığım oyunlarda az işlemci kullanarak rahat bir şekilde oynatacağını düşündüğüm için geçen gün bir ayar yaptım. işlemci maksimum %80 kullanıma geliyor onun üstüne çıkmıyor yine de açmıyor turboyu, daha mı düşürmem gerekiyor yani?
%80 kullanımda o sıcaklıkta ne kadar turbo frekansta kalabilir bilinmez. Sıcaklığı düşürmeye çalışın.

%80 kullanımda o sıcaklıkta ne kadar turbo frekansta kalabilir bilinmez. Sıcaklığı düşürmeye çalışın.
şuan xtu ile stres testi yapıyorum işlemci sıcaklığı 94 derece, hızı ise 3 GHz üstüne çıkabildi. Thermal Throtting kısmı yes yazıyor büyük ihtimal benim kullandığım termal macun pek iyi değildi işe yaramamış görünüyor. Macun değiştirip soğutucu takviyesi yapmam gerekiyor gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı