Merhaba arkadaşlar, Monster Abra A5 V9.2 dizüstü bilgisayarına sahibim. Bilgisayarın içinde I7 7700 HQ ve 1050 Ti bulunmakta ancak şöyle bir problemim var; işlemci ne kadar yük bindirirsem bindireyim 2.80 GHz'in üzerine çıkmıyor(boost ile 3.8'e kadar çıkması lazım). Intel Processor Check programından kontrol ettim herşey düzgün gözüküyor. Bilgisayar yüksek performans modunda ve gelişmiş ayarlardan işlemci performansı %100'de, ayrıca ısı değerleride gayet düzgün(max 82, ortalama 78 derece). BIOS'a baktığımda Turbo Boost ile ilgili hiçbir ayar bulamadım. Undervolting'den şüpheleniyorum, bir fikri olan ya da daha önce yaşamış olanlar bir yardım edebilir mi? Teşekkürler.
Diğer parçalar:
Edit tuşunu bulamadım. Ondan quote alarak yazdım. Hatam var ise moderatorlerden özür diliyorum.
Diğer parçalar:
- 8 GB 2400 MHz Bellek
- 256 GB SSD
Düzenleme: Bilgisayarı ilk açtığımda işlemci frekans değerleri 2.8-3.8 arasında geziyor ancak bir uygulama açıldığında direk olarak 2.8 GHZ hızına indiriyor kendisini. Denediğim uygulamalar; Battle.net, Steam ayrıca World of Warcraft ve Diablo 3 oyunlarında da takip ettim yine 2.8 GHZ'in üzerine çıkmıyor. Monster servisi ile görüştüm onlarda Intel ile görüşün dedi tıkanmış durumdayım.Merhaba arkadaşlar, Monster Abra A5 V9.2 dizüstü bilgisayarına sahibim. Bilgisayarın içinde I7 7700 HQ ve 1050 Ti bulunmakta ancak şöyle bir problemim var; işlemci ne kadar yük bindirirsem bindireyim 2.80 GHz'in üzerine çıkmıyor(boost ile 3.8'e kadar çıkması lazım). Intel Processor Check programından kontrol ettim herşey düzgün gözüküyor. Bilgisayar yüksek performans modunda ve gelişmiş ayarlardan işlemci performansı %100'de, ayrıca ısı değerleride gayet düzgün(max 82, ortalama 78 derece). BIOS'a baktığımda Turbo Boost ile ilgili hiçbir ayar bulamadım. Undervolting'den şüpheleniyorum, bir fikri olan ya da daha önce yaşamış olanlar bir yardım edebilir mi? Teşekkürler.
Diğer parçalar:
- 8 GB 2400 MHz Bellek
- 256 GB SSD
Edit tuşunu bulamadım. Ondan quote alarak yazdım. Hatam var ise moderatorlerden özür diliyorum.
Son düzenleme: