i7 7700 GTX 1060 Overclock yapma

bulut001

Centipat
CPU: Intel(r) Core(tm) i7-7700 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz 4 çekirdekli.
Anakart: Odense2-K.
GPU: NVIDIA GTX 1060 3GB.
RAM: 16 GB.
SSD: 1,80TB.

Overclock yapılabilir mi buna?
Aslında bu overclock işleriyle hiç uğraşmadım da arkadaş tavsiye etti yapabilirsin falan diye bir fikriniz var mı?

Son düzenleme:
İşlemcine OC yapılmıyor sanırsam, ama ekran kartın OC'a yatkın. MSI after burner programı ile birlikte oyunda sıcaklık değerlerine bak. Sonrasında 75-80'i pek geçmiyorsa Core Clock yazan yeri yavaş yavaş arttır. (155'i üst sınır olarak düşün, aynı ekran kartına sahibiz 155 üzerini asla önermem.)

Sonrasında Memory Clock seçeneğini +200 yap onunda üst sınırı 400 olarak belirledim ben.

Sonrasında Power Limit yazan yeri yavaş yavaş arttır. 106-107 bulduğum ideal değerler. Sonrasında okey işaretine benzer bir şey var ona bas. Ekran kartın artık OC'lu .

Oyunlarda ortalama 5-6 FPS fark gözlemledim ve böyle kullanıyorum. Ama dikkat et 85 dereceyi geçerse FPS drop yemeye başlıyorsun. O tarz durumlar söz konusuysa yapmamak daha mantıklı.

Ayrıca okey tuşunun solunda reset tuşu var ona tıklarsan yaptığın OC'u temizleyip orjinal haline geri çeviriyor.

ee ben bu konularda biraz cahilim ama benim gpu da msi falan yazmıyor sadece msi mı olabiliyor hmm başka soru olarak da vram i arttırabiliyor muyuz yani?

ee ben bu konularda biraz cahilim ama benim gpu da msi falan yazmıyor sadece msi mı olabiliyor hmm başka soru olarak da vram i arttırabiliyor muyuz yani?
GPU'nuzun markası önemli değil çoğu ekran kartı destekleniyor zaten. VRAM'i arttıramazsınız MHz değerini arttırıyorsunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…